Oživite uspomene na 1001 noć našom Šeherezadom tortom: Kremasta poslastica čiji ukus osvaja sve generacije
Spremite najmilijima za praznike tortu kojoj neće odoleti

Ne peče se, gotova za 30 minuta. Ukus očaravajući ulepšaće vam predstojeće praznike.
Potrebno je :
200 gr keksa / po mogićstvu turskog/
1 l mleka
100 gr karamel bombona
3 pudinga od karamele
4 kašike šećera
150 gr maslaca ili margarina
50 gr šećera u prahu
250 gr šlag kreme - vanila
dekoracija po želji
Priprema:
I litar mleka, odvojiti za puding staviti bombone i šećer da se skuvaju tj. provre pa zakuvati puding izmešan sa mlekom i skloniti i ohladiti.
Možda vas zanima:

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.
Možda vas zanima:

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.
Možda vas zanima:

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.
Umutiti margarin sa prah šećerom pa dodavati puding u margarin i miksati da se dobije fina krema.
Šlag kremu umutiti po upustvu- Poređati keks pa ga premazati kremom odozgo keks pa šlag krema. Opet keks pa krema pa šlag i tako do utroška. Odozgo šlagom UKRASITI PO ŽELJI.
Keks se ne mora umakati u mleko jako je mekan. Prefinjenog ukusa laka za napraviti deca će olizati šerpe a torta će nestati za tili čas...
Napomena veličina pleha 28x20 cm.

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.
Komentari(0)