Oživite uspomene na 1001 noć našom Šeherezadom tortom: Kremasta poslastica čiji ukus osvaja sve generacije
Spremite najmilijima za praznike tortu kojoj neće odoleti
Ne peče se, gotova za 30 minuta. Ukus očaravajući ulepšaće vam predstojeće praznike.
Potrebno je :
200 gr keksa / po mogićstvu turskog/
1 l mleka
100 gr karamel bombona
3 pudinga od karamele
4 kašike šećera
150 gr maslaca ili margarina
50 gr šećera u prahu
250 gr šlag kreme - vanila
dekoracija po želji
Priprema:
I litar mleka, odvojiti za puding staviti bombone i šećer da se skuvaju tj. provre pa zakuvati puding izmešan sa mlekom i skloniti i ohladiti.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Umutiti margarin sa prah šećerom pa dodavati puding u margarin i miksati da se dobije fina krema.
Šlag kremu umutiti po upustvu- Poređati keks pa ga premazati kremom odozgo keks pa šlag krema. Opet keks pa krema pa šlag i tako do utroška. Odozgo šlagom UKRASITI PO ŽELJI.
Keks se ne mora umakati u mleko jako je mekan. Prefinjenog ukusa laka za napraviti deca će olizati šerpe a torta će nestati za tili čas...
Napomena veličina pleha 28x20 cm.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)