Oživite uspomene na 1001 noć našom Šeherezadom tortom: Kremasta poslastica čiji ukus osvaja sve generacije
Spremite najmilijima za praznike tortu kojoj neće odoleti

Ne peče se, gotova za 30 minuta. Ukus očaravajući ulepšaće vam predstojeće praznike.
Potrebno je :
200 gr keksa / po mogićstvu turskog/
1 l mleka
100 gr karamel bombona
3 pudinga od karamele
4 kašike šećera
150 gr maslaca ili margarina
50 gr šećera u prahu
250 gr šlag kreme - vanila
dekoracija po želji
Priprema:
I litar mleka, odvojiti za puding staviti bombone i šećer da se skuvaju tj. provre pa zakuvati puding izmešan sa mlekom i skloniti i ohladiti.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira

TRIK ZA KREMASTO SAVRŠENSTVO: Pire krompir kakvom nema ravnog
Klasik koji krasi trpeze
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira

TRIK ZA KREMASTO SAVRŠENSTVO: Pire krompir kakvom nema ravnog
Klasik koji krasi trpeze
Možda vas zanima:

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira

TRIK ZA KREMASTO SAVRŠENSTVO: Pire krompir kakvom nema ravnog
Klasik koji krasi trpeze
Umutiti margarin sa prah šećerom pa dodavati puding u margarin i miksati da se dobije fina krema.
Šlag kremu umutiti po upustvu- Poređati keks pa ga premazati kremom odozgo keks pa šlag krema. Opet keks pa krema pa šlag i tako do utroška. Odozgo šlagom UKRASITI PO ŽELJI.
Keks se ne mora umakati u mleko jako je mekan. Prefinjenog ukusa laka za napraviti deca će olizati šerpe a torta će nestati za tili čas...
Napomena veličina pleha 28x20 cm.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda
Komentari(0)