Spremite najbolju rusku salatu bez kupovnog majoneza: Trpeza više neće moći da se zamisli bez nje, vredi svake pare
Nema ko je ne jede tokom praznika, ali ovakvu sigurno još niste probali

Rumunska verzija ruske salate, poznata kao Salata de boeuf, neizostavna je na prazničnim trpezama.
Iako ima sličnosti s klasičnom ruskom salatom, ova verzija uključuje meso, najčešće govedinu ili piletinu, što joj daje poseban ukus i bogatstvo
Priprema je jednostavna, ali zahteva malo strpljenja i pažnje da bi se postigao savršen balans ukusa.
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
300 g goveđeg mesa (ili piletine)
300 g krompira
200 g šargarepe
150 g graška (svežeg ili iz konzerve)
150 g kiselih krastavaca
150 g ukiseljenih paprika (po želji)
3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
1 kašičica senfa
So i biber po ukusu
Priprema:
Kuvanje povrća i mesa: Skuvajte meso u posoljenoj vodi dok ne postane mekano, a zatim ga ostavite da se ohladi. U istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu, vodeći računa da se ne prekuvaju kako bi zadržali oblik. Kada se ohlade, naseckajte ih na sitne kockice.
Seckanje povrća i mesa: Naseckajte krastavce i ukiseljene paprike na sitne komade. Ohlađeno meso takođe iseckajte na sitne kockice.
Priprema majoneza: Odvojite žumanca od belanaca (koristite samo žumanca). Dodajte kašičicu senfa i postepeno dodajte ulje, neprestano mešajući dok se ne dobije gust majonez. Po želji dodajte malo limunovog soka za kiselkastu notu.
Mešanje sastojaka: U velikoj činiji sjedinite iseckane sastojke: meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Dodajte grašak. Ubacite dve trećine majoneza i pažljivo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
Dekoracija: Prebacite salatu na tanjir za serviranje i premažite je preostalim majonezom. Dekorišite tankim kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare.
Hlađenje: Ostavite salatu u frižideru najmanje dva sata pre služenja kako bi se ukusi lepo sjedinili.
Prijatno!

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.

Recept za letnju boraniju bez mesa! Sveža, ukusana, lagana kao pero, a 1 satojak u njoj će vam baš ZASITITI
Evo jednog letnjeg recepta za boraniju koji je lagan, osvežavajuć i savršen za tople dane – bez zaprške i bez mesa, ali pun ukusa.+

Domaće krofne po starinskom receptu Mire Banjac: Recept generacijama kruži u njenoj porodici, vredi probati
Možete ih napraviti ne samo u posebnim prilikama već i u onim danima kada želite da se podsetite detinjstva.

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.
Komentari(0)