Spremite najbolju rusku salatu bez kupovnog majoneza: Trpeza više neće moći da se zamisli bez nje, vredi svake pare

11:00

Gastronomija 0

Nema ko je ne jede tokom praznika, ali ovakvu sigurno još niste probali

ruska salata
Shutterstock

Rumunska verzija ruske salate, poznata kao Salata de boeuf, neizostavna je na prazničnim trpezama.

Iako ima sličnosti s klasičnom ruskom salatom, ova verzija uključuje meso, najčešće govedinu ili piletinu, što joj daje poseban ukus i bogatstvo

Priprema je jednostavna, ali zahteva malo strpljenja i pažnje da bi se postigao savršen balans ukusa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

300 g goveđeg mesa (ili piletine)
300 g krompira
200 g šargarepe
150 g graška (svežeg ili iz konzerve)
150 g kiselih krastavaca
150 g ukiseljenih paprika (po želji)
3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
1 kašičica senfa
So i biber po ukusu

Priprema:

Kuvanje povrća i mesa: Skuvajte meso u posoljenoj vodi dok ne postane mekano, a zatim ga ostavite da se ohladi. U istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu, vodeći računa da se ne prekuvaju kako bi zadržali oblik. Kada se ohlade, naseckajte ih na sitne kockice.

Seckanje povrća i mesa: Naseckajte krastavce i ukiseljene paprike na sitne komade. Ohlađeno meso takođe iseckajte na sitne kockice.
Priprema majoneza: Odvojite žumanca od belanaca (koristite samo žumanca). Dodajte kašičicu senfa i postepeno dodajte ulje, neprestano mešajući dok se ne dobije gust majonez. Po želji dodajte malo limunovog soka za kiselkastu notu.
Mešanje sastojaka: U velikoj činiji sjedinite iseckane sastojke: meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Dodajte grašak. Ubacite dve trećine majoneza i pažljivo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
Dekoracija: Prebacite salatu na tanjir za serviranje i premažite je preostalim majonezom. Dekorišite tankim kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare.
Hlađenje: Ostavite salatu u frižideru najmanje dva sata pre služenja kako bi se ukusi lepo sjedinili.

Prijatno!

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading