Spremite najbolju rusku salatu bez kupovnog majoneza: Trpeza više neće moći da se zamisli bez nje, vredi svake pare
Nema ko je ne jede tokom praznika, ali ovakvu sigurno još niste probali

Rumunska verzija ruske salate, poznata kao Salata de boeuf, neizostavna je na prazničnim trpezama.
Iako ima sličnosti s klasičnom ruskom salatom, ova verzija uključuje meso, najčešće govedinu ili piletinu, što joj daje poseban ukus i bogatstvo
Priprema je jednostavna, ali zahteva malo strpljenja i pažnje da bi se postigao savršen balans ukusa.
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
Možda vas zanima:

Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno

BEZ OLIVJEOVE SALATE NEMA PORODIČNE PROSLAVE Da li znate originalan recept za rusku salatu i ko je njen tvorac?
Zamišljena je kao predjelo u kojem je pomešano nekoliko francuskih specijaliteta sa prelivom
300 g goveđeg mesa (ili piletine)
300 g krompira
200 g šargarepe
150 g graška (svežeg ili iz konzerve)
150 g kiselih krastavaca
150 g ukiseljenih paprika (po želji)
3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
1 kašičica senfa
So i biber po ukusu
Priprema:
Kuvanje povrća i mesa: Skuvajte meso u posoljenoj vodi dok ne postane mekano, a zatim ga ostavite da se ohladi. U istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu, vodeći računa da se ne prekuvaju kako bi zadržali oblik. Kada se ohlade, naseckajte ih na sitne kockice.
Seckanje povrća i mesa: Naseckajte krastavce i ukiseljene paprike na sitne komade. Ohlađeno meso takođe iseckajte na sitne kockice.
Priprema majoneza: Odvojite žumanca od belanaca (koristite samo žumanca). Dodajte kašičicu senfa i postepeno dodajte ulje, neprestano mešajući dok se ne dobije gust majonez. Po želji dodajte malo limunovog soka za kiselkastu notu.
Mešanje sastojaka: U velikoj činiji sjedinite iseckane sastojke: meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Dodajte grašak. Ubacite dve trećine majoneza i pažljivo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
Dekoracija: Prebacite salatu na tanjir za serviranje i premažite je preostalim majonezom. Dekorišite tankim kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare.
Hlađenje: Ostavite salatu u frižideru najmanje dva sata pre služenja kako bi se ukusi lepo sjedinili.
Prijatno!

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)