Ceo život ste rusku salatu pravili pogrešno! Konačno progovorile ruske domaćice, niste bili ni blizu sa receptom
Evo kako se ona pravi u Rusiji

Svaka domaćica ima svoju varijantu ruske salate, a originalan, tradicionalni recept razlikuje se od ostalih.
Ruske domaćice je prave na samo jedan način, i to onaj pravi.
U nastavku pročitajte i kako:
Možda vas zanima:

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Možda vas zanima:

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Možda vas zanima:

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.
Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.
Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.
Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.
Iseći sve što sitnije.
Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kopra i iseckanog peršunovog lišća.
Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.
Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.
Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.
Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza. Ukrasiti salatu koturićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.
Prijatno!

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

OVA POSNA MOSKVA TORTA JE TEŠKA 5 KILOGRAMA, A TEK DA VIDITE KOLIKO JE BOGATA: Vraća čak i izgubljeno ČULO UKUSA
Torta je bogata i teška oko 5 kg

Čorba od jagnjetine – planinski specijalitet Peštera koji greje dušu
Na prostranstvima Pešterske visoravni, gde su zime oštre, a proleća kratka, kuhinja je oduvek bila oslonjena na ono što priroda i stočarstvo pružaju. Među jelima koja su opstala vekovima posebno mesto zauzima čorba od jagnjetine – gusta, mirisna i snažna, spremana da greje i okrepi.

NAJJEDNOSTAVIJI POSNI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE: Džem, cimet i kakao - jeftin, a ukusan (RECEPT)
Najjednostaviji posni kolač sa džemom, cimetom i kakaom iz Jugoslavije koji su sve žene pravile jer je jeftin i ukusan

Vranjanska samsa – kako se pravi kraljica pita juga Srbije
U srcu juga Srbije, u Vranju, rađa se jedno od najmirisnijih jela tradicionalne kuhinje – vranjanska samsa. Hrskava pita punjena sitno seckanim mesom i začinima nije samo ukusno jelo, već i deo identiteta ovog kraja.
Komentari(0)