Ceo život ste rusku salatu pravili pogrešno! Konačno progovorile ruske domaćice, niste bili ni blizu sa receptom
Evo kako se ona pravi u Rusiji
Svaka domaćica ima svoju varijantu ruske salate, a originalan, tradicionalni recept razlikuje se od ostalih.
Ruske domaćice je prave na samo jedan način, i to onaj pravi.
U nastavku pročitajte i kako:
Možda vas zanima:
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Možda vas zanima:
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Možda vas zanima:
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.
Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.
Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.
Iseći sve što sitnije.
Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kopra i iseckanog peršunovog lišća.
Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.
Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.
Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.
Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza. Ukrasiti salatu koturićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.
Prijatno!
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)