TRADICIONALNI SRPSKI KEČAP Napravite sami najukusniji prilog svakoj hrani!
Nešto drugačiji kečap, koji ćete zavoleti poput klasičnog.

Savršeno za čips i pomfrit, kao i za svako jelo u kojem volite da koristite kečap.
Sastojci:
1 kg cvekle
2 kašike suncokretovog ili ulja uljane repice
1 crveni luk
1 šargarepa
1 štap celera
2 češnja belog luka
1 kašičica mlevenog kima
1 čili
1 kašičica soli
175 ml vinskog sirćeta
70 g braon šećera

shutterstock
Postupak pravljenja:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Cveklu (celu i neoguljenu) stavite u veliki komad folije, pokapajte sa malo ulja, zamotajte i stavite na pleh u rernu na sat vremena.
Nakon isteka sata, svaki proverite oštrim nožem – ako lako prođe, cvekla je skuvana, pa je uklonite. Vratite sve što nije skuvano u pećnicu i nastavite sa testiranjem svakih 10 minuta dok svi ne omekšaju. Kada se dovoljno ohlade za rukovanje, isecite i ogulite cveklu.
Da biste napravili kečap (počnite ovde ako koristite prethodno kuvanu cveklu):
Cveklu iseckati na sitne komade. U velikoj šerpi zagrejte ulje suncokreta/uljane repice. Ogulite i sitno iseckajte luk i šargarepu, pa dodajte u šerpu. Celer sitno iseckajte, beli luk ogulite i zdrobite i dodajte u šerpu. Promešajte kumin i lagano kuvajte 5 minuta dok ne omekša.

shutterstock

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)