DOMAĆI ČAJ OD ŠIPURKA PO STARINSKOM RECEPTU Smanjuje simptome kod upala creva i prehlada!
Ovim čajem možete podići imunitet, sprečiti prehlade, infekcije, a sveži listovi mogu pomoći kod zarastanja rana, uboda.

Šipak ili šipurak plod je divlje ruže koja rađa kasno u jesan, a kada je reč o zdravstvenim benefitima može vam doneti mnošto rešenja i blagodeti naročito kada je reč o organima za varenje, lečenje čira, upale debelog creva.
Šipak sadrži visok procenat vitamina C, vitamina A, kalcijuma i gvožđa, kao i bioflavonoida, pektina, vitamina E, selenijuma, mangana, i vitamina iz B kompleksa. Sadrži i nešto manju količinu magnezijuma, fosfora, kalijuma, sulfura i silicijuma.

shutterstock
Prirodni lek od suve kore
Sušeni šipurak može se koristiti kao čaj, te mlevene listove pomešajte sa ključalom vodom i ostavite 15 minuta pre nego što konzumirate. Dva puta dnevno pre obroka.
On će vam pomoći i olakšati siptome kod dijareje, stomačnih virusa, infekcija trbušne duplje.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)