TANJIR ZDRAVLJA STAR VEKOVIMA Čorba od spanaća i piletine, mirisna i ukusna poslastica
Vraća snagu, podiže imunitet, okrepljuje, recept koji je nasim precima predstavljao omiljenu hranu!

Potrebno je:
200 g spanaća,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
200 g belog mesa,
3 kašike ulja,
1 kašika brašna,

shutterstock
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i seckano belo meso. Dodajte beli luk i brašno, pa kratko propržite. Dodajte seckani spanać, dva litra vode i kocku za supu i kuvajte pola sata. Sklonite čorbu sa ringle, pomešajte žumance i pavlaku i dodajte ih u čorbu i dobro promešajte.

shutterstock

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)