DOMAĆI NAMAZ KOJI ĆETE STALNO JESTI Napravite sami vaš krem čiji ukus će vas oduševiti i ostaviti bez daha
Ovaj čokoladni krem predstavlja zdraviju varijantu slatkih namaza, a ima intezivan ukus čokolade.

Sastojci:
185 grama avokada
100 grama crne čokolade
1 kašičica kokosovog ulja

shutterstock
Priprema:
Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajendo sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu.
Pomešajte čkoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji.
Kad se napravi, možete ga čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je zbog toga bolje da pravite manje količine.
(Izvor: magazinnovosti.rs)

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)