DOMAĆI NAMAZ KOJI ĆETE STALNO JESTI Napravite sami vaš krem čiji ukus će vas oduševiti i ostaviti bez daha

Aleksandar Stanojevic

14:28

Gastronomija 0

Ovaj čokoladni krem predstavlja zdraviju varijantu slatkih namaza, a ima intezivan ukus čokolade.

DOMAĆI NAMAZ KOJI ĆETE STALNO JESTI Napravite sami vaš krem čiji ukus će vas oduševiti i ostaviti bez daha
shutterstock

 

Sastojci:

185 grama avokada

 100 grama crne čokolade

 1 kašičica kokosovog ulja

shutterstock

 

Priprema: 

Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajendo sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu.

Pomešajte čkoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji.

Kad se napravi, možete ga čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je zbog toga bolje da pravite manje količine.

(Izvor: magazinnovosti.rs)

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading