DOMAĆI NAMAZ KOJI ĆETE STALNO JESTI Napravite sami vaš krem čiji ukus će vas oduševiti i ostaviti bez daha
Ovaj čokoladni krem predstavlja zdraviju varijantu slatkih namaza, a ima intezivan ukus čokolade.
Sastojci:
185 grama avokada
100 grama crne čokolade
1 kašičica kokosovog ulja

shutterstock
Priprema:
Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajendo sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu.
Pomešajte čkoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji.
Kad se napravi, možete ga čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je zbog toga bolje da pravite manje količine.
(Izvor: magazinnovosti.rs)
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Komentari(0)