Recept za pitu sa kupusom iz tiganja

Izvor: Kiza Rock

12:00

Gastronomija 0

Pita sa kupusom se brzo priprema i idealan je zimski specijalitet.

Recept za pitu sa kupusom iz tiganja
Shutterstock

Sastojci:

pola glavice svežeg kupusa
pola glavice crnog luka
1 veza peršuna, grubo seckanog
1 kašičica soli 
biber po ukusu
3 jajeta, umućena
80 g brašna
1 kašika ulja, za prženje

Priprema pite iz tiganja:

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Kupus možete pripremiti na različite načine, a jedan od njih je i da napravite ukusnu pitu.U činiji pomešajte seckani kupus, seckani luk, dodajte peršun, biber i so pa promešajte rukama. Zatim dodajte umućena jaja i brašno pa promešajte kašikom. Zagrejte ulje na tiganju pa izručite smesu i zapecite sa obe strane dok ne porumeni.

 

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading