UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.

Sastojci:
200 g pirinča
150 g krompira
1 crni luk
2 šargarepe
1 kašika seckanog peršuna
100 g prezli
600 ml bujona od povrća
So, mlevena paprika
Priprema:
Skuvajte pirinač sa bujonom. Posebno skuvajte krompir i izgnječite. Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckane luk i šargarepu 5 minuta ili dok ne omekšaju. Pomešajte kuvani pirinač, krompir, luk i šargarepu. Dodajte peršun. Začinite mlevenom paprikom i solju po ukusu. Dobro sjedinite i napravite pljeskavice. Uvaljajte ih u prezle. Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane.
(Trpeza)

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)