Mesarski trik odobrili kuvari i kuvarice: Jedna stvar odmah menja ukus mesa, sočnije je, gosti će se otimati oko sarmi
Uvek će se tražiti jedna više...
Sezona slava je tu, a sarma je nezaobilazan deo tih okupljanja, osim ako nije posna. Mnogi su već počeli da spremaju sarmu, verovatno prema proverenim receptima, možda čak i onima koje su nasledili od iskusnih domaćica.
Nedavno je otkriven trik koji sarmu čini još ukusnijom, a ne oduzima mnogo vremena. Ovaj trik možete primeniti uz pomoć svog mesara.
Jedna kuvarica je otkrila da u smesu sa mesom dodaje komadiće slanine, dok je drugi kuvar predložio da umesto samog seckanja slanine, zamolite mesara da je samelje zajedno sa svežim mesom. Na taj način meso postaje sočnije i bogatijeg ukusa, a sarma dobija novu dimenziju.
Mesari će vam rado samleti meso sa slaninom, a čak i ako ne slavite, savetujemo vam da otvorite sezonu sarme u svojoj kuhinji. Kako su rekli – za dobru sarmu nikad nije rano.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)