Mesarski trik odobrili kuvari i kuvarice: Jedna stvar odmah menja ukus mesa, sočnije je, gosti će se otimati oko sarmi
Uvek će se tražiti jedna više...
Sezona slava je tu, a sarma je nezaobilazan deo tih okupljanja, osim ako nije posna. Mnogi su već počeli da spremaju sarmu, verovatno prema proverenim receptima, možda čak i onima koje su nasledili od iskusnih domaćica.
Nedavno je otkriven trik koji sarmu čini još ukusnijom, a ne oduzima mnogo vremena. Ovaj trik možete primeniti uz pomoć svog mesara.
Jedna kuvarica je otkrila da u smesu sa mesom dodaje komadiće slanine, dok je drugi kuvar predložio da umesto samog seckanja slanine, zamolite mesara da je samelje zajedno sa svežim mesom. Na taj način meso postaje sočnije i bogatijeg ukusa, a sarma dobija novu dimenziju.
Mesari će vam rado samleti meso sa slaninom, a čak i ako ne slavite, savetujemo vam da otvorite sezonu sarme u svojoj kuhinji. Kako su rekli – za dobru sarmu nikad nije rano.
STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM I PRAZILUKOM Ima samo tri sastojka i pravi se veoma brzo
Slana posna pita, savršena za večeru
Mesarski trik odobrili kuvari i kuvarice: Jedna stvar odmah menja ukus mesa, sočnije je, gosti će se otimati oko sarmi
Uvek će se tražiti jedna više...
Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
Recept za starinski podvarak malo ko zna: Meso se topi kao puter, a kupus samo krcka
Podvarak je jedno od onih jela koje uvek podseća na zimu i toplinu doma
Komentari(0)