POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!

18:00

Gastronomija 0

Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.

kolač sa makom i jabukama
Shutterstock

100 g mlevenog maka

5 rendanih jabuka

1 šolja brašna

1 šolja griza

1/2 šolje šećera

1 šolja ulja

Za glazuru:

5 kašika džema po želji

100 g čokolade za kuvanje

100 ml biljne pavlake

Priprema:

Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.

Komentari(0)

Loading