Brzi trik koji otkriva da li su MANDARINE slatke ili ne: Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Mandarine su mnogima omiljeno zimsko voće kod nas
Sezona mandarina uglavnom traje od sredine novembra do početka februara, donoseći nam ukus sunca i leta u hladnim zimskim mesecima. LJudi neretko posežu za mandarinama, neki kako bi dobili dnevnu dozu vitamina C i ojačali imunitet, neki kako bi jednostavno uživali u ovom ukusnom i sočnom voću.
Međutim, nemaju sve mandarine sladak, bogat ukus, čak i ako koštaju iznad proseka. Ipak, postoji jednostavan trik od dve sekunde koji može da odredi da li su mandarine slatke pre nego što ih kupite.
Sve što treba da uradite jeste da pritisnete koru. Ako vam se učini da je kora mandarine dovoljno elastična i brzo se vrati u prvobitno stanje, slobodno ih kupite - trebalo bi da budu slatke i ukusne.
S druge strane, ako su mandarine isuviše mekane ili previše tvrde nemojte ih uzimati; u prvom slučaju može se ispostaviti da su prezrele, a u drugom da su kisele.
Imajte na umu i da teže mandarine imaju tendenciju da budu sočnije, za razliku od lakših, koje mogu da budu suve iznutre. Takođe, miris kvalitetnih mandarina je bogat i intenzivan.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)