Brzi trik koji otkriva da li su MANDARINE slatke ili ne: Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Mandarine su mnogima omiljeno zimsko voće kod nas

Sezona mandarina uglavnom traje od sredine novembra do početka februara, donoseći nam ukus sunca i leta u hladnim zimskim mesecima. LJudi neretko posežu za mandarinama, neki kako bi dobili dnevnu dozu vitamina C i ojačali imunitet, neki kako bi jednostavno uživali u ovom ukusnom i sočnom voću.
Međutim, nemaju sve mandarine sladak, bogat ukus, čak i ako koštaju iznad proseka. Ipak, postoji jednostavan trik od dve sekunde koji može da odredi da li su mandarine slatke pre nego što ih kupite.
Sve što treba da uradite jeste da pritisnete koru. Ako vam se učini da je kora mandarine dovoljno elastična i brzo se vrati u prvobitno stanje, slobodno ih kupite - trebalo bi da budu slatke i ukusne.
S druge strane, ako su mandarine isuviše mekane ili previše tvrde nemojte ih uzimati; u prvom slučaju može se ispostaviti da su prezrele, a u drugom da su kisele.
Imajte na umu i da teže mandarine imaju tendenciju da budu sočnije, za razliku od lakših, koje mogu da budu suve iznutre. Takođe, miris kvalitetnih mandarina je bogat i intenzivan.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)