Brzi trik koji otkriva da li su MANDARINE slatke ili ne: Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Mandarine su mnogima omiljeno zimsko voće kod nas

Sezona mandarina uglavnom traje od sredine novembra do početka februara, donoseći nam ukus sunca i leta u hladnim zimskim mesecima. LJudi neretko posežu za mandarinama, neki kako bi dobili dnevnu dozu vitamina C i ojačali imunitet, neki kako bi jednostavno uživali u ovom ukusnom i sočnom voću.
Međutim, nemaju sve mandarine sladak, bogat ukus, čak i ako koštaju iznad proseka. Ipak, postoji jednostavan trik od dve sekunde koji može da odredi da li su mandarine slatke pre nego što ih kupite.
Sve što treba da uradite jeste da pritisnete koru. Ako vam se učini da je kora mandarine dovoljno elastična i brzo se vrati u prvobitno stanje, slobodno ih kupite - trebalo bi da budu slatke i ukusne.
S druge strane, ako su mandarine isuviše mekane ili previše tvrde nemojte ih uzimati; u prvom slučaju može se ispostaviti da su prezrele, a u drugom da su kisele.
Imajte na umu i da teže mandarine imaju tendenciju da budu sočnije, za razliku od lakših, koje mogu da budu suve iznutre. Takođe, miris kvalitetnih mandarina je bogat i intenzivan.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež

Zapečena kaša iz sela Vina kod Negotina: Doručak od tri sastojka koji hrani dušu
U selima Timočke Krajine, zapečena kaša je nekada bila omiljeni doručak težaka. Pravljena od krompira, crnog luka i kukuruznog brašna, jednostavna je, ali zasitna, i pečena do zlatne hrskavosti u zemljanoj posudi. Danas je gotovo zaboravljena, ali još uvek se sprema u nekoliko domaćinstava u okolini Negotina.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari(0)