Brzi trik koji otkriva da li su MANDARINE slatke ili ne: Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Mandarine su mnogima omiljeno zimsko voće kod nas

Sezona mandarina uglavnom traje od sredine novembra do početka februara, donoseći nam ukus sunca i leta u hladnim zimskim mesecima. LJudi neretko posežu za mandarinama, neki kako bi dobili dnevnu dozu vitamina C i ojačali imunitet, neki kako bi jednostavno uživali u ovom ukusnom i sočnom voću.
Međutim, nemaju sve mandarine sladak, bogat ukus, čak i ako koštaju iznad proseka. Ipak, postoji jednostavan trik od dve sekunde koji može da odredi da li su mandarine slatke pre nego što ih kupite.
Sve što treba da uradite jeste da pritisnete koru. Ako vam se učini da je kora mandarine dovoljno elastična i brzo se vrati u prvobitno stanje, slobodno ih kupite - trebalo bi da budu slatke i ukusne.
S druge strane, ako su mandarine isuviše mekane ili previše tvrde nemojte ih uzimati; u prvom slučaju može se ispostaviti da su prezrele, a u drugom da su kisele.
Imajte na umu i da teže mandarine imaju tendenciju da budu sočnije, za razliku od lakših, koje mogu da budu suve iznutre. Takođe, miris kvalitetnih mandarina je bogat i intenzivan.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)