POSNA KROMPIR ČORBA Ukusno jelo po receptu naših baka, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti i mi ga danas donosimo.
Kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, ova čorba je uvek dobro rešenje. Jednostavno se sprema, a okrepljuje i veoma je ukusna.
Sastojci:
450 g krompira
200 ml kuvanog paradajza
1 glavica crnog luka ili dva srednja štapa praziluka
2 šargarepe
paškanat
pola kašičice aleve paprike
malo ulja
so, biber, lovorov list, peršun
Priprema:
Naseckan luk ili praziluk malo propržite na ulju u šerpi dok ne zastakli. Dodajte krompir, paškanat i šargarepu naseckane na kolutove ili kockice. Promešajte, pa nalijte vode da dobro ogrezne.Dodajte začine po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno. Kad proključa, smanjite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta. Po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.
Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj čorbi od krompira, hranljivoj i nadasve zdravoj.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)