FENOMENALNA POSNA Pita s pečurkama, toliko ukusna da ćete je stalno praviti!
Post je veoma značajan period za svakog hrišćanina, u toku je Božićni post i mnogi vernici poste.

U ovom periodu, raznovrsnost posnih jela je važna za sve vernike. Evo jednog ukusnog i zdravog recepta za posno jelo:
Posna pita sa pečurkama
Sastojci:
500 g pečuraka (šampinjona ili drugih po izboru)
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šolja pirinča
1 šolja naseckanog peršuna
so, biber, maslinovo ulje
1 pakovanje posnih kora za pitu
Uputstvo za pripremu:
Crni luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte pečurke iseckane na listiće i dinstajte dok ne omekšaju. U međuvremenu, skuvajte pirinač. Pomešajte pirinač sa pečurkama, dodajte naseckan peršun, so i biber po ukusu. Uzimajte posne kore za pitu, filujte smesom od pečuraka i uvijajte u oblik pite. Pitu stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Ova posna pita sa pečurkama je idealna opcija za obrok tokom Božićnog posta.
Uživajte!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)