STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu

Ovo je doručak koji niko ne odbija! Banica sa sirom koja se topi u ustima!
Sastojci:
6 komada jaja
400 g belog sira
500 ml jogurta
150 ml maslinovog ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Okruglu teflonsku tepsiju podmažite trećinom ulja. U dublju posudu stavite jaja, izmrvljen sir, polovinu količine jogurta, drugu trećinu ulja i so po ukusu. Masa treba da bude žitka.
Odvojite jednu šolju fila, jer trebaće vam za preliv koji ide odozgo. Uzimajte po jednu koru, namažite je celu filom i urolajte a onda je dodatno savijte u puža.
Slaganje banice počnite od sredine tepsije, tako što na sredinu stavite prvu koru savijenu u puža. Mažite kore i rolajte i tako urolane samo nastavljajte jednu na drugu u krug dok ne potrošite pripremljene namirnice i popunite tepsiju.
Za preliv upotrebite šolju fila i dodajte ostatak jogurta i ulja i ovim prelijte složenu banicu. Ostavite je da upije jogurt a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite banicu da se peče.
Kada banica porumeni, za nekih pola sata, izvadite je iz rerne i poprskajte sa malo hladne vode. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.
Banicu iskidajte rukama i poslužite. Prijatno!
Savet: Izvorno banica se iskida rukama i posluži. Ne jede se viljuškom i nožem i moraću da priznam da je tada najsladja za jesti.Što se tiče maslinovog ulja, ja njega koristim jer mi jedino ono odgovara u zdavstvenom smislu a vi možete da koristite suncokretovo ulje ili mast u zavisnosti šta više volite.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)