STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu
Ovo je doručak koji niko ne odbija! Banica sa sirom koja se topi u ustima!
Sastojci:
6 komada jaja
400 g belog sira
500 ml jogurta
150 ml maslinovog ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Okruglu teflonsku tepsiju podmažite trećinom ulja. U dublju posudu stavite jaja, izmrvljen sir, polovinu količine jogurta, drugu trećinu ulja i so po ukusu. Masa treba da bude žitka.
Odvojite jednu šolju fila, jer trebaće vam za preliv koji ide odozgo. Uzimajte po jednu koru, namažite je celu filom i urolajte a onda je dodatno savijte u puža.
Slaganje banice počnite od sredine tepsije, tako što na sredinu stavite prvu koru savijenu u puža. Mažite kore i rolajte i tako urolane samo nastavljajte jednu na drugu u krug dok ne potrošite pripremljene namirnice i popunite tepsiju.
Za preliv upotrebite šolju fila i dodajte ostatak jogurta i ulja i ovim prelijte složenu banicu. Ostavite je da upije jogurt a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite banicu da se peče.
Kada banica porumeni, za nekih pola sata, izvadite je iz rerne i poprskajte sa malo hladne vode. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.
Banicu iskidajte rukama i poslužite. Prijatno!
Savet: Izvorno banica se iskida rukama i posluži. Ne jede se viljuškom i nožem i moraću da priznam da je tada najsladja za jesti.Što se tiče maslinovog ulja, ja njega koristim jer mi jedino ono odgovara u zdavstvenom smislu a vi možete da koristite suncokretovo ulje ili mast u zavisnosti šta više volite.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Komentari(0)