POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.
Sastojci:
1 kg ribe
2 glavice crnog luka
1 rendana šargarepa
2 lista lovora
5 zrna bibera
1 kašika ljute mlevene paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica soli
1 cela sveža paprika
2 čena belog luka
1/2 korena celera
1/2 korena peršuna
1 kesica začina za riblju čorbu
250 ml pasiranog paradajza
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice bosiljka
Priprema:
Ribu skuvati u vodi i odvojiti od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala procediti. U lonac sipati ulje, dodati biber u zrnu, lovorov list, seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dolivati vodu dok ne postane kašasta smesa. Dodati mlevenu papriku, suvi biljni začin, so. Sipati litar vode, ubaciti celu svežu papriku, sitno seckani beli luk, koren peršuna i celera. Kuvati 20 minuta. Rastvoriti kesu začina za riblju čorbu po uputstvu sa kesice i sipati u lonac, pa dodati pasirani paradajz te naliti vodom u kojoj se kuvala riba. Dodati majčinu dušicu, bosiljak, beli luk u prahu. Ubaciti usitnjenu ribu, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne skuva.
Prijatno!
Domaća krempita od koje nema bolje: Za tren oka je na vašoj trpezi
Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Recept za pitu sa kupusom iz tiganja
Pita sa kupusom se brzo priprema i idealan je zimski specijalitet.
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.
Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Komentari(0)