POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.
Sastojci:
1 kg ribe
2 glavice crnog luka
1 rendana šargarepa
2 lista lovora
5 zrna bibera
1 kašika ljute mlevene paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica soli
1 cela sveža paprika
2 čena belog luka
1/2 korena celera
1/2 korena peršuna
1 kesica začina za riblju čorbu
250 ml pasiranog paradajza
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice bosiljka
Priprema:
Ribu skuvati u vodi i odvojiti od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala procediti. U lonac sipati ulje, dodati biber u zrnu, lovorov list, seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dolivati vodu dok ne postane kašasta smesa. Dodati mlevenu papriku, suvi biljni začin, so. Sipati litar vode, ubaciti celu svežu papriku, sitno seckani beli luk, koren peršuna i celera. Kuvati 20 minuta. Rastvoriti kesu začina za riblju čorbu po uputstvu sa kesice i sipati u lonac, pa dodati pasirani paradajz te naliti vodom u kojoj se kuvala riba. Dodati majčinu dušicu, bosiljak, beli luk u prahu. Ubaciti usitnjenu ribu, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne skuva.
Prijatno!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
Komentari(0)