POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!

16:00

Gastronomija 0

Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.

vanilice
Shutterstock

Sastojci:

400 g brašna

250 g margarina

5 kašika šećera u prahu

1 kašika sirćeta

1 kašika limunovog soka

4 kašike vode

1 kesica vanilin šećera

Džem po želji

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo oklagijom na debljinu 0,5 cm, vaditi modlom ili malom čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek papirom. Peći u zaagrejanoj rerni na 180°C. Spajati po dva kruga džemom i uvaljajti ih u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.

(Trpeza)

Komentari(0)

Loading