POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.

Sastojci:
400 g brašna
250 g margarina
5 kašika šećera u prahu
1 kašika sirćeta
1 kašika limunovog soka
4 kašike vode
1 kesica vanilin šećera
Džem po želji
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo oklagijom na debljinu 0,5 cm, vaditi modlom ili malom čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek papirom. Peći u zaagrejanoj rerni na 180°C. Spajati po dva kruga džemom i uvaljajti ih u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.
(Trpeza)

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.
Komentari(0)