POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.

Sastojci:
400 g brašna
250 g margarina
5 kašika šećera u prahu
1 kašika sirćeta
1 kašika limunovog soka
4 kašike vode
1 kesica vanilin šećera
Džem po želji
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo oklagijom na debljinu 0,5 cm, vaditi modlom ili malom čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek papirom. Peći u zaagrejanoj rerni na 180°C. Spajati po dva kruga džemom i uvaljajti ih u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)