Ovakvu pitu Ceca jede tokom posta! Za njen recept se svi utrkuju, specijalitet za koji malo ko zna
Ona je podelila recept za pitu od šampinjona koji je ubrzo postao viralan.
Ceca Ražnatović oduvek je bila poštovalac tradicije, a jednom prilikom je pokazala i kako izgleda njen posni ručak.
- Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vrijeme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim – rekla je ranije Ceca.
Ona je podelila recept za pitu od šampinjona koji je ubrzo postao viralan.
Potrebni sastojci:
500 gr kora za pitu
0,5 kg šmpinjona
2 manja praziluka
1 dcl ulja
kisela voda
1 prašak za pecivo
mešavina začina, biber, so
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša, potom u to dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se dinsta dok tečnost ne ispari. Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.
Inače, Svetlana Ceca Ražnatović napunila je ove godine 51 godina, a mnogi kažu da ima figuru kao devojčica.
- Pre izvesnog vremena počela sam da se gojim. Suočila sam se sa sobom i rekla sebi da želim, pre svega, zdravije da živim. Posetila sam sjajnu nutricionistkinju koju godinama znam – rekla je u jednom intervjuu.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)