Ovakvu pitu Ceca jede tokom posta! Za njen recept se svi utrkuju, specijalitet za koji malo ko zna
Ona je podelila recept za pitu od šampinjona koji je ubrzo postao viralan.
Ceca Ražnatović oduvek je bila poštovalac tradicije, a jednom prilikom je pokazala i kako izgleda njen posni ručak.
- Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vrijeme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim – rekla je ranije Ceca.
Ona je podelila recept za pitu od šampinjona koji je ubrzo postao viralan.
Potrebni sastojci:
500 gr kora za pitu
0,5 kg šmpinjona
2 manja praziluka
1 dcl ulja
kisela voda
1 prašak za pecivo
mešavina začina, biber, so
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša, potom u to dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se dinsta dok tečnost ne ispari. Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.
Inače, Svetlana Ceca Ražnatović napunila je ove godine 51 godina, a mnogi kažu da ima figuru kao devojčica.
- Pre izvesnog vremena počela sam da se gojim. Suočila sam se sa sobom i rekla sebi da želim, pre svega, zdravije da živim. Posetila sam sjajnu nutricionistkinju koju godinama znam – rekla je u jednom intervjuu.

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije
U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama
Komentari(0)