OVAKO NEŠTO NISTE PROBALI Posna sarma probudiće sva vaša čula, svi će je obožavati
Ukus je neprikosnoven!

Sarma od smuđa kakvu još niste probali, idealna za dane posta.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
4 kašike pirinča
500 g smuđa
5 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprika
100 g šargarepe
2 krompira
1 kašika brašna
2 lovorova lista
5 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Smuđ očistite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom i začinima, pa ostavite da provri. Nakon toga, izvadite kosti, pa ga sameljite. Sačuvajte vodu u kojoj ste prokuvali ribu. Propržite crni luk s kašičicom mlevene paprike i samlevenim smuđem. Sve to promešajte, sklonite sa šporeta, pa pridodajte toj masi pirinač, rendanu šargarepu i krompir, kao i začine. Ostavite da se smesa malo prohladi, pa po kašiku smese, stavljajte na list kupusa i zavijajte sarme. Složite ih u podmazanu šerpu, te prelijte vodom u kojoj se
smuđ kuvao. Prekrijte sarme listovima kupusa, iseckajte beli luk, pa pospite preko i dodajte lovorov list.
Kuvajte na tihoj vatri najmanje 2 sata.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)