OVAKO NEŠTO NISTE PROBALI Posna sarma probudiće sva vaša čula, svi će je obožavati
Ukus je neprikosnoven!

Sarma od smuđa kakvu još niste probali, idealna za dane posta.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
4 kašike pirinča
500 g smuđa
5 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprika
100 g šargarepe
2 krompira
1 kašika brašna
2 lovorova lista
5 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Smuđ očistite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom i začinima, pa ostavite da provri. Nakon toga, izvadite kosti, pa ga sameljite. Sačuvajte vodu u kojoj ste prokuvali ribu. Propržite crni luk s kašičicom mlevene paprike i samlevenim smuđem. Sve to promešajte, sklonite sa šporeta, pa pridodajte toj masi pirinač, rendanu šargarepu i krompir, kao i začine. Ostavite da se smesa malo prohladi, pa po kašiku smese, stavljajte na list kupusa i zavijajte sarme. Složite ih u podmazanu šerpu, te prelijte vodom u kojoj se
smuđ kuvao. Prekrijte sarme listovima kupusa, iseckajte beli luk, pa pospite preko i dodajte lovorov list.
Kuvajte na tihoj vatri najmanje 2 sata.

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)