Da li u kupus salatu stavljate prvo sirće ili ulje? Redosled je jako bitan, Neša Travka tvrdi da domaćice greše u..

19:00

Gastronomija 0

Da, redosled zaista može da napravi razliku.

salata
Shutterstock

Možda nikada niste razmišljali o redosledu u kojem dodajete sirće i ulje u kupus salatu, ali i te kako ima uticaja na njen ukus i nutritivnu vrednost.

Ako dosad niste obraćali pažnju, zastanite i razmislite: da li prvo dodajete ulje ili sirće u kupus salatu? Da, redosled zaista može da napravi razliku.

Naime, ako prvo stavite sirće, možete izgubiti vitamine iz kupusa, upozorava Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Prvo ide ulje, jer će ono da zatvori kupus i sačuva vitamine. Ako bismo prvo stavili sirće, to ne bi bilo dobro“, objasnio je Neša Travka.

Kupus je svakako zdrav i omiljen sastojak u mnogim domaćinstvima, a Neša je poznat po tome što obična jela pretvara u pravu magiju. Njegova kupus salata je prava poslastica, a evo kako je priprema:

Seckani kupus 

Žuti šećer

So

Kurkuma

Biber

Senf

Slačica

Maslinovo ulje

Sirće

I naravno, sve se dobro gnječi rukom kako bi kupus pustio sokove.

@lepotesrbijee NA OVOM JEZERU SMEŠTAJ VEĆ OD 600 DINARA DNEVNO Ima li jeftinije? #lepotesrbije #fyp #srbija #jezero #smestaj #turizam #foryou ♬ original sound - LepoteSrbije
sarma

Posna sarma po receptu Steve Karapandže

Gastronomija

12:00

2 decembar, 2024

Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.

Komentari(0)

Loading