Ovakve mekike su najpopularnije za vreme posta! Srbi odlepe kada ih vide, recept zlata vredan
Posne mekike su savršen izbor, a još kada ih napravite sa praškom za pecivo, ukućani će ostati bez reči.
Period je posta, a ako želite da usrećite svoje ukućane obavezno im spremite ovakav doručak.
Posne mekike su savršen izbor, a još kada ih napravite sa praškom za pecivo, ukućani će ostati bez reči.
Potrebni sastojci:
500 g brašna
Možda vas zanima:
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
"Ovo je jedina suština posta": Sveštenik Miladin Malić raskrinkava sve zablude o običajima tokom Božićnog posta
Pitali smo sveštenika Miladina Malića da nam objasni kako ispravno da postimo Božićni post koji je jedan od četiri velika hrišćanska posta
Možda vas zanima:
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
"Ovo je jedina suština posta": Sveštenik Miladin Malić raskrinkava sve zablude o običajima tokom Božićnog posta
Pitali smo sveštenika Miladina Malića da nam objasni kako ispravno da postimo Božićni post koji je jedan od četiri velika hrišćanska posta
Možda vas zanima:
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
"Ovo je jedina suština posta": Sveštenik Miladin Malić raskrinkava sve zablude o običajima tokom Božićnog posta
Pitali smo sveštenika Miladina Malića da nam objasni kako ispravno da postimo Božićni post koji je jedan od četiri velika hrišćanska posta
200 ml tople vode
1 kesica praška za pecivo
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
malo soli
Način pripreme:
U 100 mililitara tople vode sipajte prašak za pecivo, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite sa strane da se testo aktivira oko 10 minuta i to na toplo.
U drugu posudu prosejte brašno, pa dodajte so i ulje i onda odstojalu smesu sa praškom za pecivo i lagano zamesite glatko testo. Vratite testo u činiju i prekrijte streč folijom. Ostavite testo da nadođe najmanje pola sata.
Testo nije potrebno ponovo mesiti, već ga samo prebacite na radnu površinu i razvaljajte oklagijom. Isecite ga potom na željene komade, krugove ili kvadratiće i pecite u dobro zagrejanom ulju. Posne mekike su gotove kada porumene sa obe strane.
Pošto je vreme posta, možete ih jesti sa ajvarem, kornišonima ili uz konzervu tunjevine.
Prijatno!
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Komentari(0)