Uživajte u omiljenoj hrani i za vreme posta: Kad ovo probate kupovna hrana vam neće pasti na pamet, neodoljivo
U danima posta mnogima su potrebni novi recepti za ukusnu hranu
Veliki Božićni post je počeo, a ovo je ideja za jednostavno jelo koje možete spremiti za tili čas i za malo novca
Posna hrana često zna da predstavlja problem, naročito onim ljudima koji veći deo dana provode van kuće. Onda se često poseže za pekarom i proizvodima koji su puni masti biljnog porekla, što može da izazove više štete nego koristi.
Ukoliko želite da jedete kvalitetne obroke koji su nutritivno bogati, ali ne zahtevaju mnogo novca i vremena onda će vam se ovoj recepat sigurno dopasti.
Možda vas zanima:
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
"Ovo je jedina suština posta": Sveštenik Miladin Malić raskrinkava sve zablude o običajima tokom Božićnog posta
Pitali smo sveštenika Miladina Malića da nam objasni kako ispravno da postimo Božićni post koji je jedan od četiri velika hrišćanska posta
Možda vas zanima:
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
"Ovo je jedina suština posta": Sveštenik Miladin Malić raskrinkava sve zablude o običajima tokom Božićnog posta
Pitali smo sveštenika Miladina Malića da nam objasni kako ispravno da postimo Božićni post koji je jedan od četiri velika hrišćanska posta
Možda vas zanima:
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
"Ovo je jedina suština posta": Sveštenik Miladin Malić raskrinkava sve zablude o običajima tokom Božićnog posta
Pitali smo sveštenika Miladina Malića da nam objasni kako ispravno da postimo Božićni post koji je jedan od četiri velika hrišćanska posta
Posni bolonjeze sos
Sastojci:
100 g sojinih ljuspica
500 ml paradajz soka
1 crni luk
1 kašičica začina po ukusu (mirođija, peršun, bosiljak, origano...)
biber,
ulje
1 pakovanje posne testenine
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte sa oko 300 ml vode. Zatim dodajte paradajz sok i začine. Krčkajte na laganoj vatri 20 minuta.
Testeninu obarite, odozgo stavite gotov sos i ukrasite svežim peršunom (opciono).
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Brzinske krofnice koje se tope u ustima: Niko im neće odoleti i svi će vam tražiti recept
Celokupno vreme pripreme neće vam oduzeti više od 25 minuta.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Komentari(0)