Uživajte u omiljenoj hrani i za vreme posta: Kad ovo probate kupovna hrana vam neće pasti na pamet, neodoljivo
U danima posta mnogima su potrebni novi recepti za ukusnu hranu

Veliki Božićni post je počeo, a ovo je ideja za jednostavno jelo koje možete spremiti za tili čas i za malo novca
Posna hrana često zna da predstavlja problem, naročito onim ljudima koji veći deo dana provode van kuće. Onda se često poseže za pekarom i proizvodima koji su puni masti biljnog porekla, što može da izazove više štete nego koristi.
Ukoliko želite da jedete kvalitetne obroke koji su nutritivno bogati, ali ne zahtevaju mnogo novca i vremena onda će vam se ovoj recepat sigurno dopasti.
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Posni bolonjeze sos
Sastojci:
100 g sojinih ljuspica
500 ml paradajz soka
1 crni luk
1 kašičica začina po ukusu (mirođija, peršun, bosiljak, origano...)
biber,
ulje
1 pakovanje posne testenine
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte sa oko 300 ml vode. Zatim dodajte paradajz sok i začine. Krčkajte na laganoj vatri 20 minuta.
Testeninu obarite, odozgo stavite gotov sos i ukrasite svežim peršunom (opciono).

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)