Uživajte u omiljenoj hrani i za vreme posta: Kad ovo probate kupovna hrana vam neće pasti na pamet, neodoljivo

Izvor: Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

U danima posta mnogima su potrebni novi recepti za ukusnu hranu

posne bolonjeze
Shutterstock

Veliki Božićni post je počeo, a ovo je ideja za jednostavno jelo koje možete spremiti za tili čas i za malo novca

Posna hrana često zna da predstavlja problem, naročito onim ljudima koji veći deo dana provode van kuće. Onda se često poseže za pekarom i proizvodima koji su puni masti biljnog porekla, što može da izazove više štete nego koristi.

Ukoliko želite da jedete kvalitetne obroke koji su nutritivno bogati, ali ne zahtevaju mnogo novca i vremena onda će vam se ovoj recepat sigurno dopasti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Posni bolonjeze sos

Sastojci:

100 g sojinih ljuspica
500 ml paradajz soka
1 crni luk
1 kašičica začina po ukusu (mirođija, peršun, bosiljak, origano...)
biber,
ulje
1 pakovanje posne testenine

Priprema:

Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte sa oko 300 ml vode. Zatim dodajte paradajz sok i začine. Krčkajte na laganoj vatri 20 minuta.

Testeninu obarite, odozgo stavite gotov sos i ukrasite svežim peršunom (opciono).

 

@lepotesrbijee NA OVOM JEZERU SMEŠTAJ VEĆ OD 600 DINARA DNEVNO Ima li jeftinije? #lepotesrbije #fyp #srbija #jezero #smestaj #turizam #foryou ♬ original sound - LepoteSrbije

 

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading