Uživajte u omiljenoj hrani i za vreme posta: Kad ovo probate kupovna hrana vam neće pasti na pamet, neodoljivo
U danima posta mnogima su potrebni novi recepti za ukusnu hranu
Veliki Božićni post je počeo, a ovo je ideja za jednostavno jelo koje možete spremiti za tili čas i za malo novca
Posna hrana često zna da predstavlja problem, naročito onim ljudima koji veći deo dana provode van kuće. Onda se često poseže za pekarom i proizvodima koji su puni masti biljnog porekla, što može da izazove više štete nego koristi.
Ukoliko želite da jedete kvalitetne obroke koji su nutritivno bogati, ali ne zahtevaju mnogo novca i vremena onda će vam se ovoj recepat sigurno dopasti.
Možda vas zanima:
Koliki greh prave ljudi koji poste, a psuju? "Ako vas obuzme razdražljivost, evo šta treba da radite da ne opsujete"
Crkva uči da reči koje izgovaramo odražavaju stanje našeg srca. Jezik je dar od Boga, sredstvo za slavljenje njegovog imena i prenošenje ljubavi, istine i dobrote
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
Možda vas zanima:
Koliki greh prave ljudi koji poste, a psuju? "Ako vas obuzme razdražljivost, evo šta treba da radite da ne opsujete"
Crkva uči da reči koje izgovaramo odražavaju stanje našeg srca. Jezik je dar od Boga, sredstvo za slavljenje njegovog imena i prenošenje ljubavi, istine i dobrote
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
Možda vas zanima:
Koliki greh prave ljudi koji poste, a psuju? "Ako vas obuzme razdražljivost, evo šta treba da radite da ne opsujete"
Crkva uči da reči koje izgovaramo odražavaju stanje našeg srca. Jezik je dar od Boga, sredstvo za slavljenje njegovog imena i prenošenje ljubavi, istine i dobrote
Zašto dolazi do povećanog gojenja tokom posta? Ovo je razlog zbog kog većina dobije na kilaži
Nutricionistkinja Ivana daje odgovor na pitanje zašto se neki ljudi najviše ugoje tokom posta.
Posni bolonjeze sos
Sastojci:
100 g sojinih ljuspica
1 crni luk
1 kašičica začina po ukusu (mirođija, peršun, bosiljak, origano...)
biber,
ulje
1 pakovanje posne testenine
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte sa oko 300 ml vode. Zatim dodajte paradajz sok i začine. Krčkajte na laganoj vatri 20 minuta.
Testeninu obarite, odozgo stavite gotov sos i ukrasite svežim peršunom (opciono).
Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju
Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru
POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.
Brzo, jednostavno i ukusno: Recept za staru manastirsku pitu prepunu ukusa, a spremanu na vodi
Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Komentari(0)