Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Domaći đuveč je tradicionalno jelo koje se priprema od sezonskih namirnica, pružajući obilje ukusa od proleća do kasne jeseni.
Bogato je vitaminima zahvaljujući osnovnim sastojcima kao što su paprike, paradajz i crni luk. Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo, ponovo oživljavajući čari tradicionalne kuhinje.
Starinski đuveč savršen je izbor za porodični obrok koji će obradovati i podsetiti na vrednosti zajedničkih trenutaka za stolom.
Vreme pripreme: 90-120 minuta
Sastojci:
500 g svinjskog mesa
3-4 paprike
1 čen seckanog belog luka
1-2 glavice seckanog crnog luka
1-2 šargarepe
1-2 šolje vode sa razmućenom kockom supe
Šoljica pirinča
So, vegeta, biber i aleva paprika po ukusu
Seckani peršun za posipanje
Priprema:
1. Meso isecite na kockice. Na laganoj vatri prodinstajte meso dok ne porumeni.
2. Crni luk iseckajte na režnjeve, šargarepu na kolutove, a papriku na kockice. Usitnite beli luk.
3. Paradajz kratko potopite u vrelu vodu, zatim pažljivo oljuštite i iseckajte na kolutove, kriške ili kockice.
4. U đuvečaru dodajte pripremljene sastojke i dinstano meso.
5. Dodajte pirinač, posolite, pobiberite i začinite alevom paprikom po ukusu. Lagano sve promešajte.
6. Nalijte vodom tek toliko da sastojci ogreznu.
7. Pospite đuveč seckanim peršunom i poklopite.
8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa 60 do 90 minuta, dok povrće i meso ne postanu sočni i mekani.
9. Oko 15 minuta pre kraja otvorite posudu, sklonite poklopac i ostavite jelo da se zapeče.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
Komentari(0)