PIVSKI HLEB Bez kvasca, mešenja i narastanja, a savršeno mekan!
Umesite sami hleb za tili čas.

Pivski hleb je jednostavno rešenje za sve ljubitelje domaćeg hleba koji žele da izbegnu čekanje da testo naraste. Sa svega nekoliko osnovnih sastojaka ovaj recept omogućava da za čas napravite savršeno mekan hleb.
Sastojci:
360 g glatkog brašna
5 kašika šećera
70 g maslaca istopljenog
360 ml piva
1 prašaka za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je hleb pečen u sredini. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa.
(Trpeza)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)