NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.

Prirodni sok od jabuke, bez dodatih veštačkih boja, aroma i konzervansa, najbolji je izbor za vas i vašu decu. Osim što osvežava, bogat je vitaminima, mineralima i prirodnim vlaknima, koji jačaju imunitet i doprinose zdravlju celog organizma. Ovaj recept je jednostavan i brz, a rezultat je ukusan sok koji će postati omiljen i kod dece i kod odraslih.
Sastojci:
1 kg očišćenih jabuka
500 g očišćene šargarepe
600 g šećera
20 g limunske kiseline
6 litara vode
Priprema:
U šerpu isecite jabuke i dodajte litar vode. U drugu posudu isecite šargarepu i dodajte pola litra vode (tek da pokrije šargarepu). Kuvajte dok ne omekšaju jabuke i šargarepa. Procedite, sok sačuvajte, a jabuke i šargarepu sameljite u glatku kašu štapnim mikserom. U šerpu od 9 litara sipajte sok od kuvanja, dodajte kašu od jabuka i šargarepe, šećer, limunsku kiselinu i 4,5 litra vode. Izmešajte i stavite da se kuva. Kad provri kuvajte još 25 minuta uz povremeno mešanje. Dobićete 6 litara soka. U rernu zagrejanu na 80 stepeni stavite staklene flaše na 15 minuta. Vruć sok sipajte u njih 2-3 cm ispod ivice otvora. Zatvorite čepom i okrenite boce naopako. Ostavite tako 15 minuta, a zatim ih stavite u ostavu ili podrum (hladnu prostoriju).
(Lepote Srbije/Trpeza)

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)