NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.
Prirodni sok od jabuke, bez dodatih veštačkih boja, aroma i konzervansa, najbolji je izbor za vas i vašu decu. Osim što osvežava, bogat je vitaminima, mineralima i prirodnim vlaknima, koji jačaju imunitet i doprinose zdravlju celog organizma. Ovaj recept je jednostavan i brz, a rezultat je ukusan sok koji će postati omiljen i kod dece i kod odraslih.
Sastojci:
1 kg očišćenih jabuka
500 g očišćene šargarepe
600 g šećera
20 g limunske kiseline
6 litara vode
Priprema:
U šerpu isecite jabuke i dodajte litar vode. U drugu posudu isecite šargarepu i dodajte pola litra vode (tek da pokrije šargarepu). Kuvajte dok ne omekšaju jabuke i šargarepa. Procedite, sok sačuvajte, a jabuke i šargarepu sameljite u glatku kašu štapnim mikserom. U šerpu od 9 litara sipajte sok od kuvanja, dodajte kašu od jabuka i šargarepe, šećer, limunsku kiselinu i 4,5 litra vode. Izmešajte i stavite da se kuva. Kad provri kuvajte još 25 minuta uz povremeno mešanje. Dobićete 6 litara soka. U rernu zagrejanu na 80 stepeni stavite staklene flaše na 15 minuta. Vruć sok sipajte u njih 2-3 cm ispod ivice otvora. Zatvorite čepom i okrenite boce naopako. Ostavite tako 15 minuta, a zatim ih stavite u ostavu ili podrum (hladnu prostoriju).
(Lepote Srbije/Trpeza)
SLAVSKI KOLAČ MOŽE SE SEĆI U KUĆI I BEZ PRISUSTVA SVEŠTENIKA: Šta je "dizanje slave" i kako se to pravilno radi
Kad se završi molitva domaćin uzima kolač, preseče ga unakrst (krstoobrazno) odozdo i onda sa jednim od gostiju, koji stoje uz dolibašu, obično to bude najstariji, najdraži gost ili prijatelj, srodnik ili komšija, lomi kolač.
NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.
RECEPT ZA NAJBOLJU RIBLJU ČORBU:Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
Riblja čorba je specijalitet koji mnogi obožavaju, a može se praviti na hiljadu različitih načina, saznajte kako da je napravite sa prženim oslićem
Recept za poparu koja greje dušu: Čarobna kombinacija starog hleba, sira i kajmaka, porodica će je jesti u dahu
Pripremite se da oduševite svoje nepce
ŽUMANCE NE ZELENI: Tajna savršeno kuvanih jaja
Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.
Komentari(0)