NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.

Prirodni sok od jabuke, bez dodatih veštačkih boja, aroma i konzervansa, najbolji je izbor za vas i vašu decu. Osim što osvežava, bogat je vitaminima, mineralima i prirodnim vlaknima, koji jačaju imunitet i doprinose zdravlju celog organizma. Ovaj recept je jednostavan i brz, a rezultat je ukusan sok koji će postati omiljen i kod dece i kod odraslih.
Sastojci:
1 kg očišćenih jabuka
500 g očišćene šargarepe
600 g šećera
20 g limunske kiseline
6 litara vode
Priprema:
U šerpu isecite jabuke i dodajte litar vode. U drugu posudu isecite šargarepu i dodajte pola litra vode (tek da pokrije šargarepu). Kuvajte dok ne omekšaju jabuke i šargarepa. Procedite, sok sačuvajte, a jabuke i šargarepu sameljite u glatku kašu štapnim mikserom. U šerpu od 9 litara sipajte sok od kuvanja, dodajte kašu od jabuka i šargarepe, šećer, limunsku kiselinu i 4,5 litra vode. Izmešajte i stavite da se kuva. Kad provri kuvajte još 25 minuta uz povremeno mešanje. Dobićete 6 litara soka. U rernu zagrejanu na 80 stepeni stavite staklene flaše na 15 minuta. Vruć sok sipajte u njih 2-3 cm ispod ivice otvora. Zatvorite čepom i okrenite boce naopako. Ostavite tako 15 minuta, a zatim ih stavite u ostavu ili podrum (hladnu prostoriju).
(Lepote Srbije/Trpeza)

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)