NAPRAVITE DOMAĆI GUSTI SOK Od jednog kilograma jabuka dobijete šest litara soka!
Prirodni sok, bez veštačkih boja i aroma je najbolji za vas i vašu decu.
Prirodni sok od jabuke, bez dodatih veštačkih boja, aroma i konzervansa, najbolji je izbor za vas i vašu decu. Osim što osvežava, bogat je vitaminima, mineralima i prirodnim vlaknima, koji jačaju imunitet i doprinose zdravlju celog organizma. Ovaj recept je jednostavan i brz, a rezultat je ukusan sok koji će postati omiljen i kod dece i kod odraslih.
Sastojci:
1 kg očišćenih jabuka
500 g očišćene šargarepe
600 g šećera
20 g limunske kiseline
6 litara vode
Priprema:
U šerpu isecite jabuke i dodajte litar vode. U drugu posudu isecite šargarepu i dodajte pola litra vode (tek da pokrije šargarepu). Kuvajte dok ne omekšaju jabuke i šargarepa. Procedite, sok sačuvajte, a jabuke i šargarepu sameljite u glatku kašu štapnim mikserom. U šerpu od 9 litara sipajte sok od kuvanja, dodajte kašu od jabuka i šargarepe, šećer, limunsku kiselinu i 4,5 litra vode. Izmešajte i stavite da se kuva. Kad provri kuvajte još 25 minuta uz povremeno mešanje. Dobićete 6 litara soka. U rernu zagrejanu na 80 stepeni stavite staklene flaše na 15 minuta. Vruć sok sipajte u njih 2-3 cm ispod ivice otvora. Zatvorite čepom i okrenite boce naopako. Ostavite tako 15 minuta, a zatim ih stavite u ostavu ili podrum (hladnu prostoriju).
(Lepote Srbije/Trpeza)
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Komentari(0)