MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Bundeva, pravo blago jeseni, već generacijama je cenjena zbog svoje bogate nutritivne vrednosti i karakterističnog ukusa koji miriše na detinjstvo. Puna vitamina, savršen je izbor za jesenju trpezu. Zemičke od bundeve, mekane i mirisne, kad jednom probate, stalno ćete praviti, a pored toga što su ukusne i zdrave su.
3 šolje (od 250 ml) brašna
1 šolja pirea od bundeve
1 šolja toplog mleka
50 g istopljenog margarina
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
2 jaja
Za premaz:
1 jaje
1 kašika hladne vode
Priprema:
Napravite pire od bundeve tako što ćete je očisititi, skuvati i izgnječiti viljuškom. U činiji pomešajte brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte jaja, istopljen margarin, bundevu, mleko i mikserom sjedinite najmanjom brzinom. Zatim pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Napravite loptu, namažite je uljem, pokrijte činiju i ostavite jedan sat na toplom da naraste. Napravite oko 30 loptica. Poređajte ih u dva pleha podmazana uljem i ostavite da nadođu pola sata. Nožem zasecite odozgo u “x” i namažite umućenim jajetom koje ste pomešali s vodom. Po želji pospite golicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
(Trpeza)
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)