MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Bundeva, pravo blago jeseni, već generacijama je cenjena zbog svoje bogate nutritivne vrednosti i karakterističnog ukusa koji miriše na detinjstvo. Puna vitamina, savršen je izbor za jesenju trpezu. Zemičke od bundeve, mekane i mirisne, kad jednom probate, stalno ćete praviti, a pored toga što su ukusne i zdrave su.
3 šolje (od 250 ml) brašna
1 šolja pirea od bundeve
1 šolja toplog mleka
50 g istopljenog margarina
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
2 jaja
Za premaz:
1 jaje
1 kašika hladne vode
Priprema:
Napravite pire od bundeve tako što ćete je očisititi, skuvati i izgnječiti viljuškom. U činiji pomešajte brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte jaja, istopljen margarin, bundevu, mleko i mikserom sjedinite najmanjom brzinom. Zatim pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Napravite loptu, namažite je uljem, pokrijte činiju i ostavite jedan sat na toplom da naraste. Napravite oko 30 loptica. Poređajte ih u dva pleha podmazana uljem i ostavite da nadođu pola sata. Nožem zasecite odozgo u “x” i namažite umućenim jajetom koje ste pomešali s vodom. Po želji pospite golicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
(Trpeza)
NIKAD BRŽE POGAČICE SA SIROM: Toliko jednostavno se prave a sastojke imate kod kuće
Recept za najlakše najukusnije pogačice sa sirom
KANTARION U NARODNOJ MEDICINI Kako se čaj i ulje ove moćne biljke koriste za zdravlje
Kantarion (Hypericum perforatum) je široko rasprostranjena višegodišnja zeljasta biljka koja raste na suvim brežuljcima, sunčanim livadama, pustom i neobrađenom zemljištu, kao i na rubovima šuma. Najviše uspeva u predelima umerene i suptropske klime širom Evrope, Azije i Severne Amerike.
MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Kraljica prazničnih trpeza - mimoza salata: Sočno i izdašno predjelo bez kog se slavlje ne počinje
Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
DVA TAJNA SASTOJKA ZA SLATKI KUPUS: Daće mu poseban šmek i bolji ukus
Trik za ukusniji slatki kupus
Komentari(0)