Kraljica prazničnih trpeza - mimoza salata: Sočno i izdašno predjelo bez kog se slavlje ne počinje
Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
Mimoza salata je, pored ruske, jedno od omiljenih predjela na srpskim slavljima i svečanostima. Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
Mimoza salata se, pored toga, i jako lako priprema i to od svega nekoliko sastojaka, a tačan recept za ovo ukusno, kremasto predjelo pogledajte u nastavku:
Sastojci:
300 g kuvanog krompira
300 g kuvane šargarepe
3 jajeta
200 g stišnjene šunke
200 g majoneza
200 g pavlake
So i biber po ukusu
Peršun za dekoraciju
Priprema:
Krompir, šargarepu i jaja skuvajte, oljuštite i ostavite da se ohlade, pa izrendajte.
Na dno posude za serviranje (idealno bi bilo da bude neka staklena i providna da bi se svi slojevi i boje lepo videli) stavite prvo sloj rendanog krompira, posolite i pobiberite, pa premažite majonezom i pavlakom.
Preko toga stavite sloj rendane šargarepe, opet posolite i pobiberite, pa ponovo premažite majonezom i pavlakom.
Zatim dodajte sloj rendane ili sitno seckane šunke, pa premažite majonezom i pavlakom.
Na kraju, stavite sloj rendanih jaja i lepo ih rasporedite, pa po želji dekorišite peršunom.
Mimoza salatu stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Poslužite kao deo predjela ili jedite samostalno uz neki fini hleb ili pecivo. Prijatno!
Bonus savet:
Mimoza salatu možete obogatiti slojem kuvanog graška ili, pak, rendanih kiselih krastavčića koji će dati osvežavajući ukus i ovu salatu učiniti još dekorativnijom.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)