Kraljica prazničnih trpeza - mimoza salata: Sočno i izdašno predjelo bez kog se slavlje ne počinje
Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
Mimoza salata je, pored ruske, jedno od omiljenih predjela na srpskim slavljima i svečanostima. Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
Mimoza salata se, pored toga, i jako lako priprema i to od svega nekoliko sastojaka, a tačan recept za ovo ukusno, kremasto predjelo pogledajte u nastavku:
Sastojci:
300 g kuvanog krompira
300 g kuvane šargarepe
3 jajeta
200 g stišnjene šunke
200 g majoneza
200 g pavlake
So i biber po ukusu
Peršun za dekoraciju
Priprema:
Krompir, šargarepu i jaja skuvajte, oljuštite i ostavite da se ohlade, pa izrendajte.
Na dno posude za serviranje (idealno bi bilo da bude neka staklena i providna da bi se svi slojevi i boje lepo videli) stavite prvo sloj rendanog krompira, posolite i pobiberite, pa premažite majonezom i pavlakom.
Preko toga stavite sloj rendane šargarepe, opet posolite i pobiberite, pa ponovo premažite majonezom i pavlakom.
Zatim dodajte sloj rendane ili sitno seckane šunke, pa premažite majonezom i pavlakom.
Na kraju, stavite sloj rendanih jaja i lepo ih rasporedite, pa po želji dekorišite peršunom.
Mimoza salatu stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Poslužite kao deo predjela ili jedite samostalno uz neki fini hleb ili pecivo. Prijatno!
Bonus savet:
Mimoza salatu možete obogatiti slojem kuvanog graška ili, pak, rendanih kiselih krastavčića koji će dati osvežavajući ukus i ovu salatu učiniti još dekorativnijom.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)