MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom
Obrok salata sa pršutom se slaže u slojevima i čuva u frižideru.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 1 luk
- 7 jaja
- 250 g pršute
- 150 g majoneza
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Možda vas zanima:
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Za obrok salatu sa pršutom krompir skuvajte sa ljuskom i ohladite. Tvrdo skuvajte jaja i ohladite. Luk isecite na tanke četvrtine i prebacite u činiju. U luk dodajte so, šećer, sirće i prelijte ključalom vodom. Pustite da se luk potpuno natopi u marinadi. Narendajte kuvani krompir na krupno rende. Odvojite kuvana jaja na žumanca i belance. Na sitno narendajte žumanca i belance odvojeno.
Uzimite staklenu tepsiju ili činiju u kojoj ćete držati salatu. Kao prvi sloj, položite polovinu rendanog krompira. Lagano posolite, dodajte crni biber i premažite majonezom. Ocedite marinadu od luka. Na krompir stavite polovinu kiselog luka. Zatim položimo polovinu naribanih belanaca. Ovaj sloj je lagano soljen i premazan majonezom. Sledeći sloj su samo žumanca. Pršutu isecite na kockice i ređajte u poslednjem sloju, a zatim ponavljajte sve slojeve ispočetka, od krompira.
Završni sloj salate je pršuta. Ostavite gotovu salatu da odstoji nekoliko sati u frižideru. Uživajte u obrok salati sa pršutom!
(Mondo)
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)