MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom
Obrok salata sa pršutom se slaže u slojevima i čuva u frižideru.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 1 luk
- 7 jaja
- 250 g pršute
- 150 g majoneza
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Možda vas zanima:
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
Možda vas zanima:
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
Možda vas zanima:
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
Za obrok salatu sa pršutom krompir skuvajte sa ljuskom i ohladite. Tvrdo skuvajte jaja i ohladite. Luk isecite na tanke četvrtine i prebacite u činiju. U luk dodajte so, šećer, sirće i prelijte ključalom vodom. Pustite da se luk potpuno natopi u marinadi. Narendajte kuvani krompir na krupno rende. Odvojite kuvana jaja na žumanca i belance. Na sitno narendajte žumanca i belance odvojeno.
Uzimite staklenu tepsiju ili činiju u kojoj ćete držati salatu. Kao prvi sloj, položite polovinu rendanog krompira. Lagano posolite, dodajte crni biber i premažite majonezom. Ocedite marinadu od luka. Na krompir stavite polovinu kiselog luka. Zatim položimo polovinu naribanih belanaca. Ovaj sloj je lagano soljen i premazan majonezom. Sledeći sloj su samo žumanca. Pršutu isecite na kockice i ređajte u poslednjem sloju, a zatim ponavljajte sve slojeve ispočetka, od krompira.
Završni sloj salate je pršuta. Ostavite gotovu salatu da odstoji nekoliko sati u frižideru. Uživajte u obrok salati sa pršutom!
(Mondo)
ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina
4 starinska jela na kašiku: Svaka domaćica treba da zna da ih spremi, napravte ih i imaćete ručak za celu nedelju
Donosimo vam najbolji recept za 4 starinska jela na kašiku.
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Komentari(0)