MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom

Obrok salata sa pršutom se slaže u slojevima i čuva u frižideru.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 1 luk
- 7 jaja
- 250 g pršute
- 150 g majoneza
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Možda vas zanima:

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Možda vas zanima:

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Možda vas zanima:

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru
Za obrok salatu sa pršutom krompir skuvajte sa ljuskom i ohladite. Tvrdo skuvajte jaja i ohladite. Luk isecite na tanke četvrtine i prebacite u činiju. U luk dodajte so, šećer, sirće i prelijte ključalom vodom. Pustite da se luk potpuno natopi u marinadi. Narendajte kuvani krompir na krupno rende. Odvojite kuvana jaja na žumanca i belance. Na sitno narendajte žumanca i belance odvojeno.
Uzimite staklenu tepsiju ili činiju u kojoj ćete držati salatu. Kao prvi sloj, položite polovinu rendanog krompira. Lagano posolite, dodajte crni biber i premažite majonezom. Ocedite marinadu od luka. Na krompir stavite polovinu kiselog luka. Zatim položimo polovinu naribanih belanaca. Ovaj sloj je lagano soljen i premazan majonezom. Sledeći sloj su samo žumanca. Pršutu isecite na kockice i ređajte u poslednjem sloju, a zatim ponavljajte sve slojeve ispočetka, od krompira.
Završni sloj salate je pršuta. Ostavite gotovu salatu da odstoji nekoliko sati u frižideru. Uživajte u obrok salati sa pršutom!
(Mondo)

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)