Čaj i SIRUP od ove biljke se smatraju ČUDOTVORNIM: Evo zašto su travari oduševljeni KOPRIVOM
Možda vam je prva asocijacija na koprivu bol, nelagoda i loša uspomena iz detinjstva - Ali, ova biljka je, zapravo, izuzetno zdrava i korisna

Ova biljka je oduvek bila poznata u narodnoj medicini. Koristi se za lečenje mnogih bolesti poput bubrežnih, stomačnih i menstrualnih tegoba, čisti krv i pluća, jača nervni sistem i imunitet, a idealna je i borbi protiv nesanice.
Verovali ili ne, ali kopriva sadrži brojne vitamine i minerale, a neki travari je smatraju prirodnim multimineralnim i multivitaminskim kompleksom.
Čaj od koprive
Supenu kašiku lista koprive preliti sa 200 ml hladne vode, brzo zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja.
Čaj od koprive kod nekih ljudi može izazvati alergijsku reakciju u obliku osipa ili svraba. Takođe, ovaj se čaj ne sme se mešati s određenim lijekovima ili zdravstvenim stanjima pa se je pre njegove konzumacije najbolje konsultovati sa lekarom. Trudnice bi trebale izbegavati konzumiranje čaja od koprive jer može izazvati kontrakcije.
Iako je najpoznatiji čaj od koprive, postoji još mnogo toga što možete napraviti, kao na primer sirup na razblaživanje, koji će vam ojačati imunitet.
Potrebno je: oko 100 listova mlade koprive, 1 kg šećera, kesica limuntusa.
Priprema:
Prelijte vrhove koprive sa dva do dva i po litre vode. Poklopite i ostavite preko noći da odstoje. Zatim ocedite listove, dodajte šećer i promešajte više puta u roku od sat da bi se šećer rastopio. Dodajte limuntus, pa sirup procedite i sipajte u flaše.
( Lepote Srbije/NajŽena)

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Komentari(0)