PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo

17:00

Gastronomija 0

Faširane šnicle su jedno od onih jela koje svi volimo – jednostavne, sočne i bogatog ukusa, omiljene su na trpezi svakog domaćinstva. Ali, da li ste spremni za nešto drugačije? Ovog puta donosimo vam recept koji će uneti svežinu u ovaj klasik i oduševiti sve ukućane.

faširane šnicle
Shutterstock

Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

100 g kačkavalja

1 glavica cnog luka

2 čena belog luka

2 kašike prezli

1 kašičica aleve paprike

1 kašičica seckanog peršuna

So i biber

Priprema:

U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama.
Ostavite meso da odstoji 15 minuta.Oblikujte kuglice, pa u sredinu stavite po komad kačkavalja. Vodite računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

(Trpeza/Jelena Vukelić)

Lepote Srbije su i na Instagramu:

 

 

Komentari(0)

Loading