PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo
Faširane šnicle su jedno od onih jela koje svi volimo – jednostavne, sočne i bogatog ukusa, omiljene su na trpezi svakog domaćinstva. Ali, da li ste spremni za nešto drugačije? Ovog puta donosimo vam recept koji će uneti svežinu u ovaj klasik i oduševiti sve ukućane.
Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 glavica cnog luka
2 čena belog luka
2 kašike prezli
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica seckanog peršuna
So i biber
Priprema:
U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama.
Ostavite meso da odstoji 15 minuta.Oblikujte kuglice, pa u sredinu stavite po komad kačkavalja. Vodite računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Lepote Srbije su i na Instagramu:
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
Vrhunski recept na čaše za najukusnije urmašice: Fantastična poslastica za svaku priliku i svako slavlje
Vrhunski recept na čaše za omiljene urmašice sa mlevenim keksom
Komentari(0)