Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
Za koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- pekmez od šljiva
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati žumanca pa šećer. Mutiti mikserom da se šećer otopi pa dodati brašno i izmešati varjačom. Usuti u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ODLIČNA UZ ROŠTILJ: Napravite izvrsnu urenebes salatu
Urnebes salata izuzetno je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso, pogotovo ako volite ljuto.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
ODLIČNA UZ ROŠTILJ: Napravite izvrsnu urenebes salatu
Urnebes salata izuzetno je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso, pogotovo ako volite ljuto.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Možda vas zanima:
ODLIČNA UZ ROŠTILJ: Napravite izvrsnu urenebes salatu
Urnebes salata izuzetno je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso, pogotovo ako volite ljuto.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Za fil:
Pečenu koru staviti na platnenu salvetu i uviti rolat. Ostaviti 5-10 minuta da se ohladi. Odviti rolat, namazati pekmezom celu površinu i urolati (sada bez salvete). Napraviti glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, i preliti rolat. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Iseći i poslužiti.
Neodoljiva supa za koju recept mora da zna svaka domaćica: Obogatite trpezu ovim izvrsnim jelom
Ova krem supa nije samo ukusna — napravljena je od pečene bundeve, šargarepe, luka i belog luka, što mu daje prirodnu slatkoću i dubinu ukusa.
ODLIČNA UZ ROŠTILJ: Napravite izvrsnu urenebes salatu
Urnebes salata izuzetno je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso, pogotovo ako volite ljuto.
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Komentari(0)