Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.

Sastojci:
3 kg paprika
2 manje glavice belog luka
4-5 manjih ljutih paprika
1 veza svežeg peršuna
1 kafena kašika šećera
150 ml ulja
1,5 supena kašika sirćeta
so (po ukusu)
Priprema:
Ispeći paprike. Paradajz staviti u ključalu vodu dok se ljuska ne počne odvajati, pa ga vaditi u vanglu. Oguliti paprike i iseckati ih na kockice i staviti ih u činiju. Očišćeni paradajz takođe iseći na kocke. Iseći ljute paprike i izblendirati. Izgnječiti beli luk. Sipati ulje u šerpu, pa kad se zagreje dodati paprike i pržiti ih 5 minuta, pa nakon toga dodati paradajz i ljute papričice. Dodati polovinu glavice belog luka i kašičicu šećera. Sve dobroi pomešati i kuvati na umerenoj temperaturi, pa nakon 20 minuta dodati drugu polovinu belog luka. Konstantno mešati. Kada ljutenica dobije gustinu, dodati peršun. Na samom kraju dodati 1,5 supenu kašiku sirćeta i posoliti po ukusu. Vruću ljutenicu sipati u zagrejane tegle.
Možda vas zanima:

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih

LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Možda vas zanima:

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih

LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Možda vas zanima:

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih

LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Možda vas zanima:

Najjeftinija ljutenica od šargarepe: Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Zimnica mora da se pripremi na vreme, a ova od šargarepe jedna je od najboljih i najjeftinijih

LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)