Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Sastojci:
3 kg paprika
2 kg paradajza
2 manje glavice belog luka
4-5 manjih ljutih paprika
1 veza svežeg peršuna
1 kafena kašika šećera
150 ml ulja
1,5 supena kašika sirćeta
so (po ukusu)
Priprema:
Ispeći paprike. Paradajz staviti u ključalu vodu dok se ljuska ne počne odvajati, pa ga vaditi u vanglu. Oguliti paprike i iseckati ih na kockice i staviti ih u činiju. Očišćeni paradajz takođe iseći na kocke. Iseći ljute paprike i izblendirati. Izgnječiti beli luk. Sipati ulje u šerpu, pa kad se zagreje dodati paprike i pržiti ih 5 minuta, pa nakon toga dodati paradajz i ljute papričice. Dodati polovinu glavice belog luka i kašičicu šećera. Sve dobroi pomešati i kuvati na umerenoj temperaturi, pa nakon 20 minuta dodati drugu polovinu belog luka. Konstantno mešati. Kada ljutenica dobije gustinu, dodati peršun. Na samom kraju dodati 1,5 supenu kašiku sirćeta i posoliti po ukusu. Vruću ljutenicu sipati u zagrejane tegle.
Možda vas zanima:
LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
Možda vas zanima:
LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
Možda vas zanima:
LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
Možda vas zanima:
LJUTENICA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA: Salatica koja će vam zagrejati i začiniti zimske dane
Ko voli ljuto obavezno neka sebi spremi ovu divnu ljutenicu koja osvaja
Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Rolat od 4 sastojka: Brzo, lako i ukusno
Uštedite i vreme i novac sa ovim receptom
PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo
Faširane šnicle su jedno od onih jela koje svi volimo – jednostavne, sočne i bogatog ukusa, omiljene su na trpezi svakog domaćinstva. Ali, da li ste spremni za nešto drugačije? Ovog puta donosimo vam recept koji će uneti svežinu u ovaj klasik i oduševiti sve ukućane.
3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
Komentari(0)