Kako se pravi domaći PARADAJZ SOS? Dočekajte jesen spremni
Septemabr je vreme kada se u brojnim kuhinjama pripremaju zimnice
Sastojci:
- 3 kg paradajza
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk
- 3 čena belog luka, sitno narendana
- so po ukusu
- 1-2 kašičice origana
- 7-8 listova bosiljka
- 30 ml limunovog soka ili sirćeta
Recept za domaći paradajz sos:
Za domaći paradajz sos napunite veliki lonac vodom i pustite da proključa. U međuvremenu pripremite led. Isecite paradajz i urežite plitko "x" na dnu svakog paradajza. Paradajz blanširajte u ključaloj vodi 30-60 sekundi, a zatim stavite u na led. Nakon toga oljuštite kožu sa paradajza.
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAJBOLJI DOMAĆI RASTVOR ZA SOBNE BILJKE: Recept koji će nahraniti vaše cveće od korena do cveta u roku od 7 dana
Sobno cveće zahteva veću nego od balkonskog cveća, a razlog je jednostavana - potrebna mu je hrana koju ne može dobiti od prirode, nego samo od vas
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAJBOLJI DOMAĆI RASTVOR ZA SOBNE BILJKE: Recept koji će nahraniti vaše cveće od korena do cveta u roku od 7 dana
Sobno cveće zahteva veću nego od balkonskog cveća, a razlog je jednostavana - potrebna mu je hrana koju ne može dobiti od prirode, nego samo od vas
Možda vas zanima:
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAJBOLJI DOMAĆI RASTVOR ZA SOBNE BILJKE: Recept koji će nahraniti vaše cveće od korena do cveta u roku od 7 dana
Sobno cveće zahteva veću nego od balkonskog cveća, a razlog je jednostavana - potrebna mu je hrana koju ne može dobiti od prirode, nego samo od vas
Iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani crni luk i pržite na laganoj vatri dok ne porumeni, oko 7-8 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.
U šerpu dodajte seckani paradajz i začinite solju, origanom i bosiljkom. Pustite da provri, smanjite vatru i dinstajte 60-90 minuta (dok skoro sva tečnost ne ispari i paradajz ne dobije gustu konzistenciju poput džema). Često mešajte. Na kraju dodajte sirće, promešajte i ugasite vatru. Ako više volite tečni paradajz sos, izradite sos u pire pomoću ručnog blendera. Prebacite u tegle i dobro zatvorite. Možda će vas zanimati i originalni recept za marinara sos.
(Stvar ukusa)
NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
ZLATIBORSKI RECEPT ZA KISELE KRASTVAČIĆE ZA KOJIM SU RUSI ODLEPILI: Ove korake DOMAĆICE SA PLANINE su dugo ČUVALE
Ovo je recept za kisele krastavčiće koji će vas oduševiti
LISNATI PUŽIĆI SA SUVIM GROŽĐEM Savršeno slatko pecivo za sve prilike
Ako tražite jednostavan recept za desert koji će očarati vaše ukućane i goste, lisnati pužići sa suvim grožđem su pravi izbor.
Komentari(0)