Kako se pravi domaći PARADAJZ SOS? Dočekajte jesen spremni
Septemabr je vreme kada se u brojnim kuhinjama pripremaju zimnice
Sastojci:
- 3 kg paradajza
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk
- 3 čena belog luka, sitno narendana
- so po ukusu
- 1-2 kašičice origana
- 7-8 listova bosiljka
- 30 ml limunovog soka ili sirćeta
Recept za domaći paradajz sos:
Za domaći paradajz sos napunite veliki lonac vodom i pustite da proključa. U međuvremenu pripremite led. Isecite paradajz i urežite plitko "x" na dnu svakog paradajza. Paradajz blanširajte u ključaloj vodi 30-60 sekundi, a zatim stavite u na led. Nakon toga oljuštite kožu sa paradajza.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani crni luk i pržite na laganoj vatri dok ne porumeni, oko 7-8 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.
U šerpu dodajte seckani paradajz i začinite solju, origanom i bosiljkom. Pustite da provri, smanjite vatru i dinstajte 60-90 minuta (dok skoro sva tečnost ne ispari i paradajz ne dobije gustu konzistenciju poput džema). Često mešajte. Na kraju dodajte sirće, promešajte i ugasite vatru. Ako više volite tečni paradajz sos, izradite sos u pire pomoću ručnog blendera. Prebacite u tegle i dobro zatvorite. Možda će vas zanimati i originalni recept za marinara sos.
(Stvar ukusa)
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)