Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće

11:00

Aktuelno 0

Prema najnovijim podacima čačanksog odeljenja Regionalne privredne komore za Moravički i Raški okrug privrednici iz Lučana i Ivanjice ostvarili su u 2023. godini veći izvoz od uvoza i suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni.

Lučani
rina

- Izvoz koji je privreda u Lučanima ostvarila u 2023. godini je u vredosti 89 mioliona evra, dok je uvoz u vrednosti od 48 miliona evra. Najviše su izvoženi sveži i zamrznuti proizvode od voća, u vrednosti oko 24 miliona evra, zatim ekstrati za štavljenje i bojenje za oko 22 miliona evra, kao i eksplozivi, plastične mase, proizvodi od gvožđa i čelika, potvrdjeno je za agenciju RINA.

Lučani su izvozili u Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Francusku i Crnu Goru, a najviš uvozili iz Nemačke, Kine, Turske i Francuske.

Privrednici u Ivanjici su u 2023. godini ostvarili izvoz od 89 miliona evra, što je 13 odsto više nego u 2022. godini i uvoz od 69 miliona evra, što je povećanje od osam procenata u odnosu na prethodnu godinu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading