Anita i Uroš imaju devetoro zlatne dece: Iz velikog grada preselili se na selo i nikada se zbog toga nisu pokajali

17:00

Aktuelno 0

Damjan, Kozma, Milica, Kasijana, Urošica, Maksim, Sofija, Nektarije, Emilija, devetoro Tošića od majke Anite i oca Uroša. Ova jedanaestočlana porodica živi u Kremnima, gde se ovih dana svi zajedno raduju praznicima. Iz velikog grada preselili su se na selo i zbog te odluke nikada se nisu pokajali.

užice
rina

„Često smo putujući ka Republici Srpskoj prolazili kroz Kremna i svidela nam se priroda i ovo selo, 2016. godine ukazala se prilika da kupimo vikendicu i posle nekoliko provedenih raspusta ovde krajem 2019. godine smo se preselili skroz u Kremna i ne vraćamo se”, kaže Uroš Tošić.

Veoma su se obradovali i gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević, koja ih je posetila i uručila im božićne poklone.

„Drago nam je što je došla ovde kod nas u Kremna i mogu da potvrdim ono što je rekla, da je porodica stub društva i ćelija države, a što je ćelija zdravija država je zdravija. Lepo je ovo što grad radi na natalitetu i mislim da je to prioritet trenutno srpskog naroda s obzirom na da nas ima sve manje i manje”, kazao je on.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Gradonačelnica je prilikom posete Tošićima istakla da su najveće bogatstvo Užica zapravo ljudi koji žive u njemu, a naročito porodice poput porodice Tošić koji su se odlučili da imaju devetoi dece. Ona je dodala da će podsticaji za ovakve roditelji u narednim godinama biti još veći.

„I ove godine uvećali smo iznose nakanada za novorođene bebe i njihove majke pa tako od 1. januara naknada za svako rođeno dete iznosi 20 hiljada dinara, naknada za majke trećeg i svakog sledećeg deteta 65 hiljada dinara, a naknada za nezaposlene majke trećeg i svakog narednog deteta 65 hiljada dinara. To praktično znači da majka trećeg i svakog sledećeg deteta dobija 85 hiljada dinara, a ako je nezaposlena i dodatnih 65 što je ukupno 150 hiljada dinara, dodala je gradonačelnica.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading