Porodica nije važna stvar, porodica je sve: Mitrović potpisao novi ugovor o sufinansiranju pronatalitetnih mera i projekata, naknade za nezaposlene porodilje i vantelesnu oplodnju

12:00

Aktuelno 0

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručila je predstavnicima 68 lokalnih samouprava ugovore o sufinansiranju lokalnih pronatalitetnih mera i projekata, za koje je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i ove godine izdvojilo 400 miliona dinara.

ivanjica
rina

Lokalne samouprave su najbolji i najznačajniji partner Ministarstva, pa smo i ove godine izdvojili gotovo polovinu našeg budžeta, da zajedno sprovodimo pronatalitetne mere. U pitanju je čitav spektar različitih aktivnosti koje ćemo zajedno realizovati i jako sam srećna što ćemo ove godine još više raditi i graditi za naše porodice i decu, rekla je Kisić.

Predsednik opštine Ivanjica, koja je i ove godine dobila sredstva za sprovođenje pronatalitetnih mera, Momčilo Mitrović zahvalio je Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju i ministarki Kisić na saradnji i zalaganju da ova opština ima bolju demografsku sliku.

- Porodica nije samo važna stvar, porodica je sve. Tim koji vodi Ministarstvo za brigu o porodicu i demografiju svojim predanim radom pokazali da su rezultati kroz pomoć porodicama širom Srbije, i te kako vidljivI. Opština Ivanjica ima dugu i dobru saradnju sa resornim ministarstvom. Opremljen je vrtić u najvećoj mesnoj zajednici, otvoren vrtić za 80 mališana, uvednene su naknade za nezaposlene porodilje, finansira se telesna oplodnja za bračne parove. Tokom svih ovih godina mi smo postali jedna velika porodica, jer nema udaljenog mesta na teritoriji Ivanjice koje nadležni iz ministarstva nisu obišli, rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, kako je istakla Kisić, jeste da do 2027. godine podrži sve gradove i opštine, u cilju jačanja lokalne pronatalitetne politike. Prošle godine Ministarstvo je sufinansiralo pronatalitetne projekte i mere u 52 lokalne samouprave, a rezultat tog zajedničkog rada je 19 izgrađenih dečijih igrališta, 15 rekonstruisanih vrtića i sedam školskih odeljenja, besplatni školski udžbenici za mnoge lokalne samuprave i prevoz do škole, opremljena ginekološka odeljenja i odeljenja za potpomognutu oplodnju, organizovane škole roditeljstva.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading