VREME PROSLAVA STIŽE, PEČENJARE IMAJU PUNE RUKE POSLA Evo koliko ove godine košta pečenje, potražnja je ponovo prilično velika i bitno je brzo se osigurati
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.

Sezona srpskih slava uveliko je počela, a dok ne počne post glavno jelo na trpezi svakako je pečenje. Hrskavo i vruće jedan je od najboljih srpskih delikatesa, ali kako kaže mladi pečenjar Nemanja Smiljanić iz sela Ježevica put koji se pređe do serviranog pečenja na trpezi nije lak i zahteva puno kvalitetno odrađenog posla. Kada je u pitanju tajna dobrog prasećeg pečenja Nemanja ističe da je u svežem mesu i da se dobro usoli.
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
- Nakon dobrog soljenja, važno je da se odmah stavi na pečenje. Veoma je važno da prase bude mlado, da bude sveže, da bude lepa korica, da bude usoljeno i na kraju krajeva da bude toplo. Ljudi pretežno vole toplo pečenje, nikako jučerašnje i hladno, to se u Čačku ne prašta, kazao je on.
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.
- Cena prasećeg pečenja 2.200 dinara, a jagnjećeg 2.500 dinara, trenutno ne pečemo jagnetinu, ali inače u sezoni slava peku se i jagnjići. Međutim, potražnja za jagnjećim pečenjem je malo manja, jer je ovde u našem kraju narod navikao na prasetinu, moguće malo i zbog cene, ali obično deca i žene malo manje vole jagnjetinu, pa se ljudi više odlučuju za prasetinu”, rekao je Nemanja Smiljanić.
Cena pečenja generalno je slična u svim delovima Srbije, ali zbog kvaliteta i popularnosti ono čačansko je možda za nijansu skuplje od pečenja u drugim gradovima.
- Gosti znaju šta je kvalitet i zato se ne žale da plate koji dinar više. Ko god je na proputovanju kroz Čačak odlazak u pečenjaru mu je upisan crvenim slovima na mapu, dodaje Nemanja kroz osmeh.

I Rusi poste pred Uskrs, ali po drugačijim pravilima nego mi: Ovo su ključne razlike, jedna će vas zaprepastiti!
Uskršnji post za pravoslavne vernike počeo je 3. marta i traje do 19. aprila

Slavimo Prepodobnog Vasilija Ispovednika: Prema verovanju, danas bi trebalo uraditi jedno
Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici danas odaju počast Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku.

Kada prelazimo na letnje računanje vremena?
Letnje računanje vremena ove godine počinje 30. marta.

Stambeni krediti za mlade - ovo je sledeći korak: Detaljan vodič kako da se prijavite i šta da očekujete
Usvojen je Zakon o garantnoj šemi i subvencionisanju dela kamate za kupovinu prve nekretnine za mlade u Srbiji

Tri puta ga zmija šarka ujedela za istu nogu i sve je - preživeo: Laza iz Boleča je čovek fenomen, evo kako se izborio sa opasnim otrovom i stekao "imunitet" (FOTO)
Mnogi beže i od senke zmije, ali ne i Radenko Lazić, poznatiji kao Laza iz Boleča. Njega su tri puta ujedale otrovnice, ali on se ni danas ne plaši više od ujeda komarca.
Komentari(0)