VREME PROSLAVA STIŽE, PEČENJARE IMAJU PUNE RUKE POSLA Evo koliko ove godine košta pečenje, potražnja je ponovo prilično velika i bitno je brzo se osigurati
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.

Sezona srpskih slava uveliko je počela, a dok ne počne post glavno jelo na trpezi svakako je pečenje. Hrskavo i vruće jedan je od najboljih srpskih delikatesa, ali kako kaže mladi pečenjar Nemanja Smiljanić iz sela Ježevica put koji se pređe do serviranog pečenja na trpezi nije lak i zahteva puno kvalitetno odrađenog posla. Kada je u pitanju tajna dobrog prasećeg pečenja Nemanja ističe da je u svežem mesu i da se dobro usoli.
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
- Nakon dobrog soljenja, važno je da se odmah stavi na pečenje. Veoma je važno da prase bude mlado, da bude sveže, da bude lepa korica, da bude usoljeno i na kraju krajeva da bude toplo. Ljudi pretežno vole toplo pečenje, nikako jučerašnje i hladno, to se u Čačku ne prašta, kazao je on.
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.
- Cena prasećeg pečenja 2.200 dinara, a jagnjećeg 2.500 dinara, trenutno ne pečemo jagnetinu, ali inače u sezoni slava peku se i jagnjići. Međutim, potražnja za jagnjećim pečenjem je malo manja, jer je ovde u našem kraju narod navikao na prasetinu, moguće malo i zbog cene, ali obično deca i žene malo manje vole jagnjetinu, pa se ljudi više odlučuju za prasetinu”, rekao je Nemanja Smiljanić.
Cena pečenja generalno je slična u svim delovima Srbije, ali zbog kvaliteta i popularnosti ono čačansko je možda za nijansu skuplje od pečenja u drugim gradovima.
- Gosti znaju šta je kvalitet i zato se ne žale da plate koji dinar više. Ko god je na proputovanju kroz Čačak odlazak u pečenjaru mu je upisan crvenim slovima na mapu, dodaje Nemanja kroz osmeh.

Samo jedna kap ovog razblažena u flaši vode oporavlja muškatle preko noći: Listovi postaju tamno zeleni, a svetovi neverovatno bogati
Pravilna prihrana muškatla moguća je samo pomoću joda, ali obratite pažnju na način na koji se zalivaju ove biljke

Kada sadite cveće, zakopajte mrvicu ovoga na dno saksije: Za nekoliko dana bujaće kao lude
Sastojak od kojeg cveće raste kao ludo stavlja se na dno saksije prilikom sadnje.

U ponedeljak na dan čuda nikako ne smete raditi ovo: Slavimo svetog Vasilija Ostroškog, velikog čudotvorca!
U ponedeljak je veliki praznik, zato nikako ne smete da radite sledeće stvari.

BILJKE KOJE SRBI OBOŽAVAJU I UPORNO SADE: A nisu ni svesni da tako ruše zdravlje i donose negativnu energiju u kuću
O tome koje biljke se mogu držati u kući, a koje se ne smeju držati, otkrijte dalje u tekstu.

Iza raskošne lepote krije se otrov: Mnogi imaju ovaj cvet u dvorištu, a ne znaju koliko je opasan
Mnogi ljudi nisu svesni koliko je ova biljka zapravo otrovna.
Komentari(0)