VREME PROSLAVA STIŽE, PEČENJARE IMAJU PUNE RUKE POSLA Evo koliko ove godine košta pečenje, potražnja je ponovo prilično velika i bitno je brzo se osigurati
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.

Sezona srpskih slava uveliko je počela, a dok ne počne post glavno jelo na trpezi svakako je pečenje. Hrskavo i vruće jedan je od najboljih srpskih delikatesa, ali kako kaže mladi pečenjar Nemanja Smiljanić iz sela Ježevica put koji se pređe do serviranog pečenja na trpezi nije lak i zahteva puno kvalitetno odrađenog posla. Kada je u pitanju tajna dobrog prasećeg pečenja Nemanja ističe da je u svežem mesu i da se dobro usoli.
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
Možda vas zanima:

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Uvek ste koristili bokal pogrešno, evo čemu služi drška zapravo (VIDEO)
Često se dešava da domaćice, uprkos provođenju mnogo vremena u kuhinji, nisu svesne prave svrhe ili dodatnih funkcija nekih kuhinjskih pomagala.

PEKAR, LEKAR, APOTEKAR... Da li znate koja su najtraženija zanimanja u Srbiji - odgovori će vas iznenaditi
Prema Anketi o radnoj snazi u 2022. godini broj zaposlenih starosti od 15 do 89 godina u Srbiji iznosio je 2.913.500, što predstavlja povećanje od 64.700 ili 2,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Stopa nezaposlenosti najniža je u Beogradskom regionu (7,8 odsto).
- Nakon dobrog soljenja, važno je da se odmah stavi na pečenje. Veoma je važno da prase bude mlado, da bude sveže, da bude lepa korica, da bude usoljeno i na kraju krajeva da bude toplo. Ljudi pretežno vole toplo pečenje, nikako jučerašnje i hladno, to se u Čačku ne prašta, kazao je on.
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.
- Cena prasećeg pečenja 2.200 dinara, a jagnjećeg 2.500 dinara, trenutno ne pečemo jagnetinu, ali inače u sezoni slava peku se i jagnjići. Međutim, potražnja za jagnjećim pečenjem je malo manja, jer je ovde u našem kraju narod navikao na prasetinu, moguće malo i zbog cene, ali obično deca i žene malo manje vole jagnjetinu, pa se ljudi više odlučuju za prasetinu”, rekao je Nemanja Smiljanić.
Cena pečenja generalno je slična u svim delovima Srbije, ali zbog kvaliteta i popularnosti ono čačansko je možda za nijansu skuplje od pečenja u drugim gradovima.
- Gosti znaju šta je kvalitet i zato se ne žale da plate koji dinar više. Ko god je na proputovanju kroz Čačak odlazak u pečenjaru mu je upisan crvenim slovima na mapu, dodaje Nemanja kroz osmeh.

Danas je sve dozvoljeno osim jedne stvari! Običaj se nikako, ali nikako ne krši, star je, strog i jasan!
Sveti Manuil, Savel i Ismail su pravoslavni svetitelji i mučenici iz 4. veka

6 vrsta cveća koje bujno cvetaju do kasne jeseni: Otporne su na sunce i ne zahtevaju svakodnevno zalivanje
Evo 6 vrsta cveća koje bujno cvetaju do kasne jeseni, a pri tom su otporne na sunce i ne zahtevaju svakodnevno zalivanje

Kako je knez Lazar "pobedio" Boga Vida i preuzeo Vidovdan samo za sebe: Zbog ovog se kaže "kakvi budemo na Vidovdan, takvi ćemo biti čitave godine"
Pre nego smo slavili Vidovdan, verovali smo u boga Vida iz 4. veka, koji se smatrao zaštitnikom od epilepsije, slepila i zmija. Sveti Vid se praznovao 15. juna po starom i 28. juna po novom kalendaru.

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

KO JE BOG VID I ZAŠTO SU SRBI DOBRO PAZILI ŠTA RADE NA VIDOVDAN: Šta god da bilo, 28. juna su znali da ovo nikako ne smeju
Postoje razna predanja o pomenutom bogu, a sva ona govore da je Vid najstrašniji od svih bogova
Komentari(0)