Da li pre pečenja treba zagrejati rernu? Stručnjaci konačno dali ODGOVOR na pitanje koje zanima sve domaćice
Nedoumica koja je konačno rešena
Nedoumica koja je konačno rešena
Potražnja za pečenjem tokom slavskog perioda je velika, ali ono što je najvažnije jeste da cene nisu drastično skočile.
PITANJE koje izaziva česte nedoumice
Da sam imao još pun šleper, sve bi otišlo
Mladi pečenjar iz Ježevice otkriva tajne svog zanata
Pod njenim nožem i satarom strada stotine prasića dnevno
Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutost, posebno kada je reč o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u frižideru ili zamrzivaču.
Sezona slava je već u punom jeku a nezaobilazan delikates na svakoj trpezi je pečenje. Neko ga priprema na klasičan i dobro poznat način neko poruči pa dobije gotovo a Dragan Jovanović iz sela Zagorica kod Topole otišao je korak dalje i za svoje kupce priprema nešto nesvakidašnje.
Mnogo Srba usvojilo je jedan s verske strane štetan običaj da tokom posne slave gostima postavljaju mrsnu trpezu, čime čine veliki greh! Drugi koji su takođe okrenuti crkvi i dešavanjima unutar nje pak kažu da sve to nikako ne bi trebalo gledati tako strogo kritički.
Srbi za sebe vole da kažu da su "nebeski narod" što se i pokazalo mnogo puta, ali da jedan grad prednjači u tome, stvarno nema dileme.
Pečeno prase ili svinjetina je daleko najomiljenije meso među Srbima i gotovo uvek se pojavljuje kao glavni predjelo na bilo kojoj proslavi.