
Dragan svoje prasiće pred praznike sve rasprodao unapred i to preko telefona, cena po kilogamu drži se na 500 dinara ali neki prodaju i skuplje
Da sam imao još pun šleper, sve bi otišlo
Da sam imao još pun šleper, sve bi otišlo
Mladi pečenjar iz Ježevice otkriva tajne svog zanata
Pod njenim nožem i satarom strada stotine prasića dnevno
Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutost, posebno kada je reč o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u frižideru ili zamrzivaču.
Sezona slava je već u punom jeku a nezaobilazan delikates na svakoj trpezi je pečenje. Neko ga priprema na klasičan i dobro poznat način neko poruči pa dobije gotovo a Dragan Jovanović iz sela Zagorica kod Topole otišao je korak dalje i za svoje kupce priprema nešto nesvakidašnje.
Mnogo Srba usvojilo je jedan s verske strane štetan običaj da tokom posne slave gostima postavljaju mrsnu trpezu, čime čine veliki greh! Drugi koji su takođe okrenuti crkvi i dešavanjima unutar nje pak kažu da sve to nikako ne bi trebalo gledati tako strogo kritički.
Srbi za sebe vole da kažu da su "nebeski narod" što se i pokazalo mnogo puta, ali da jedan grad prednjači u tome, stvarno nema dileme.
Pečeno prase ili svinjetina je daleko najomiljenije meso među Srbima i gotovo uvek se pojavljuje kao glavni predjelo na bilo kojoj proslavi.