KRAJ MUKAMA za one koji se voze VOZOM DO CRNE GORE: Kontrola putnika od leta će se obavljati samo na jednom graničnom prelazu

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Kontrola putnika i robe će se obavljati samo na stanici u Bijelom Polju

KRAJ MUKAMA za one koji se voze VOZOM DO CRNE GORE: Kontrola putnika od leta će se obavljati samo na jednom graničnom prelazu
Foto: Rina

Zajednički železnički prelaz između Srbije i Crne Gore trebalo bi da proradi početkom leta, nakon čega će se kontrola putnika i robe obavljati samo na stanici u Bijelom Polju.

Kraj radova na železničkoj stanici Bijelo Polje može se očekivati tokom juna dok će, zavisno od vremenskih uslova, tada biti završeno i uređenje parkinga ispred te stanice, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore.

Nadležni kažu da će benefiti izgradnje biti smanjenje zadržavanja vozova u graničnoj zoni Crne Gore i Srbije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Sve granične operacije na vozovima vršiće se u ovoj stanici, tako da se međunarodni vozovi mogu zadržati u stanici Prijepolje samo iz komercijalnih razloga, za razliku od sadašnje situacije kada imamo ‘duple operacije’ u dve stanice i kontrolu putnika i robe sa obe strane granice“, objasnili su iz Ministarstva.

Iz tog resora su kazali da se projekat finansira iz pretpristupnih IPA fondova, te da uz dodatne radove na parkingu košta 2,31 miliona evra, od čega država plaća gotovo 44 odsto, dok ostatak pokriva Evropska unija (EU).

U Programu ekonomskih reformi (PER) Vlade Crne Gore do 2025. godine je navedeno da je zajednički prelaz jedna od reformskih mera koja se vezuje za širi kontekst regionalne saradnje u okviru Berlinskog procesa, odnosno Transportne zajednice (TZ) Jugoistočne Evrope.

Kako se objašnjava, tako je planirana izgradnja zajedničkog železničkog međugraničnog prelaza između Srbije i Crne Gore.

„Ovim radovima omogućiće se adaptacija i izgradnja dovoljnog broja službenih prostorija za sve učesnike u radu u zajedničkoj stanici Bijelo Polje i stvoriti preduslovi za rad u graničnoj zoni u skladu sa EU procedurama, skraćujući vreme zadržavanja i potrebne procedure na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije“, navodi se u tekstu.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading