POKLANJAM DVE KUĆE, RESTORAN I IMANJE Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan
Dok je Milan Zindović iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i kućio se u rodnom selu Čibutkovica pored Lazarevca, nije ni slutio da jednog dana neće imati sa kim da vodi računa o svom velikom imanju.

Dve kuće, restoran sa parkingom, hala za stovarište, automobile i kamione, preko šest hektara zemlje i stoku sada je odlučio da pokloni vrednim i poštenim ljudima, koji su spremni sa njim da rade a kasnije i da sve to naslede.
"Dva puta sam se ženio i imam decu sa prvom ženom koja je nažalost preminula od najgore bolesti. Sinu sam mnogo verovao i sve mu prepustio, međutim on je zapao u velike dugove, da li je kockao ili ne, o tome ne bih pričao, ali se jednog dana spakovao sa ženom i decom i ostavio sve. Bili su to ogromni dugovi za porez i struju, sve sam to ja izmirio. Pošto se moja deca ovde sigurno neće vratiti, a ja nemam srca sve ovo da prodam rešio sam da poklonim dobrim i pre svega vrednim ljudima koji neće dozvoliti da se ovaj odžak na kući ugasi", priča Milan za RINU.
Spreman je da pod svoj krov primi porodicu koja će iz njegove kuće školovati decu, a kasnije ih odatle udati i oženiti. Imanje je veliko i ima mnogo posla, a ko "zavrne rukave" može fino da zaradi i lepo da živi.
Možda vas zanima:

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:

Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji

DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
"Sve ovo sam stekao poštenim radom u Francuskoj i Nemčakoj, kao poslovođa i majsor keramičar. Rad i poštenje su osobine koje najviše cenim kod ljudi i zato nemam neke posebne uslove kome ću ovo sve da prepišem, već samo da to budu ljudi koji će mi pomagati u svim radovima. Da zajedno održimo domaćinsvo, a oni posle i sami da ga održavaju Da imanje i domaćinstvo ostanu živi, da ne propadaju i ne zarastu u korov", iskren je Milan.
Nada se da će ga sreća pogledati, a da će ga zaobići poročni i lenji ljudi. Jer, takvima ne želi da ostavi ono što je svojim znojem zarađivao u inostranstvu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Evo kako da razmnožite lavandu, ruzmarin i smilje iz reznice: Najpoznatiji srpski baštovan Dejan otkriva trikove
Baštovan Dejan Dragićević otkriva kako upravo sada treba da ožilite i razmnožite lavandu, ruzmarin i smilje iz reznice

DANAS SU SVETI MUČENICI FLOR I LAVR: Veruje se da je izgovaranje ovih reči spas i spokoj za dušu
Srpska pravoslavna crkva slavi Svete mučenike Flora i Lavra – braću po telu, duhu i po zanimanju. Obojica su bili revnosni hrišćani, a po zanatu kamenoresci. Živeli su u Iliriji.

Širi se gasovodna mreža u Čačku: U naredne tri godine biće omogućeno najmanje 300 novih priključaka na teritoriji grada
Na radost velikog broja građana Čačka na teritoriji ovog grada biće proširena gasovodna mreža. Na sednici Gradskog veća usvojen je trogodišnji Program gasifikacije grada, a njegova realizacija podrazumeva projektovanje i izgradnju distributivne gasovodne mreže za period od 2025. do 2028. godine čime se stvaraju uslovi za priključenje individualnih domaćinstava, privrede i javnih potrošača na prirodni gas kao energent na celoj teritoriji grada Čačka.

Dnevno prođe preko 15.000 vozila: Obilaznica oko Zlatibora biće spas za sve - kapitalni projekti realizuju se na najpopularnijoj srpskoj planini
Opština Čajetina ulazi u završnu fazu realizacije nekoliko ključnih infrastrukturnih projekata, koji će, prema rečima predsednika opštine Milana Stamatovića, dugoročno unaprediti kvalitet života meštana i očuvati prirodne resurse Zlatibora.

10 vrsta baštenskog cveća koje je praktično nemoguće ubiti: Ne plevi se, kiša ga zaliva, a prihrana mu ne treba
Ukoliko ste jedan od onih lenjih baštovana, onda morate da znate za 11 vrsta baštenskog cveća koje je nemoguće ubiti
Komentari(0)