POKLANJAM DVE KUĆE, RESTORAN I IMANJE Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan
Dok je Milan Zindović iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i kućio se u rodnom selu Čibutkovica pored Lazarevca, nije ni slutio da jednog dana neće imati sa kim da vodi računa o svom velikom imanju.
Dve kuće, restoran sa parkingom, hala za stovarište, automobile i kamione, preko šest hektara zemlje i stoku sada je odlučio da pokloni vrednim i poštenim ljudima, koji su spremni sa njim da rade a kasnije i da sve to naslede.
"Dva puta sam se ženio i imam decu sa prvom ženom koja je nažalost preminula od najgore bolesti. Sinu sam mnogo verovao i sve mu prepustio, međutim on je zapao u velike dugove, da li je kockao ili ne, o tome ne bih pričao, ali se jednog dana spakovao sa ženom i decom i ostavio sve. Bili su to ogromni dugovi za porez i struju, sve sam to ja izmirio. Pošto se moja deca ovde sigurno neće vratiti, a ja nemam srca sve ovo da prodam rešio sam da poklonim dobrim i pre svega vrednim ljudima koji neće dozvoliti da se ovaj odžak na kući ugasi", priča Milan za RINU.
Spreman je da pod svoj krov primi porodicu koja će iz njegove kuće školovati decu, a kasnije ih odatle udati i oženiti. Imanje je veliko i ima mnogo posla, a ko "zavrne rukave" može fino da zaradi i lepo da živi.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
"Sve ovo sam stekao poštenim radom u Francuskoj i Nemčakoj, kao poslovođa i majsor keramičar. Rad i poštenje su osobine koje najviše cenim kod ljudi i zato nemam neke posebne uslove kome ću ovo sve da prepišem, već samo da to budu ljudi koji će mi pomagati u svim radovima. Da zajedno održimo domaćinsvo, a oni posle i sami da ga održavaju Da imanje i domaćinstvo ostanu živi, da ne propadaju i ne zarastu u korov", iskren je Milan.
Nada se da će ga sreća pogledati, a da će ga zaobići poročni i lenji ljudi. Jer, takvima ne želi da ostavi ono što je svojim znojem zarađivao u inostranstvu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
SRBI, NE IGNORIŠITE OVAJ ZNAK! Sanjali ste Svetu Petku? Evo šta to zapravo znači prema narodnom predanju
Prepodobna mati Paraskeva, u narodu poznata kao Sveta Petka, jedna je od najvoljenijih i najpoštovanijih svetiteljki u pravoslavnom svetu.
Za njegov život vezuju se brojna čuda: SPC i vernici sutra obeležavaju SVETOG PREPODOBNOG PAVLA U LATRI
Vernici i Srpska pravoslavna crkva sutra praznuju dan Svetog prepodobnog Pavla u Latri.
Poskupljuje taksi vožnja u ovom srpskom gradu: Start po novoj tarifi je 180, a cena pređenog kilometra 85 dinara
Gradsko veće u Kragujevcu usvojilo je Rešenje o utvrđivanju jediničnih cena za taksi prevoz u ovom gradu, u skladu sa zahtevom Ugovorne privredne taksi komore i sprovedenom anketom među registrovanim pružaocima usluga.
Futoški, zlatno jutro, srpski melez: Znate li koja sorta kupusa (ni)je dobra za zimnicu?
Domaćice već pod rukom mogu da procene koji kupus je dobar, a koji nije za stavljanje u bure, ali evo i praktičnih saveta koji mogu pomoći onima koji nisu vešti s ovim povrćem
Zašto se zmije pojavljuju u oktobru u Srbiji? Naš zmijolovac ima odgovor, šokiraće vas prava istina
Zašto se zmije pojavljuju u oktobru
Komentari(0)