POKLANJAM DVE KUĆE, RESTORAN I IMANJE Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan
Dok je Milan Zindović iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i kućio se u rodnom selu Čibutkovica pored Lazarevca, nije ni slutio da jednog dana neće imati sa kim da vodi računa o svom velikom imanju.
Dve kuće, restoran sa parkingom, hala za stovarište, automobile i kamione, preko šest hektara zemlje i stoku sada je odlučio da pokloni vrednim i poštenim ljudima, koji su spremni sa njim da rade a kasnije i da sve to naslede.
"Dva puta sam se ženio i imam decu sa prvom ženom koja je nažalost preminula od najgore bolesti. Sinu sam mnogo verovao i sve mu prepustio, međutim on je zapao u velike dugove, da li je kockao ili ne, o tome ne bih pričao, ali se jednog dana spakovao sa ženom i decom i ostavio sve. Bili su to ogromni dugovi za porez i struju, sve sam to ja izmirio. Pošto se moja deca ovde sigurno neće vratiti, a ja nemam srca sve ovo da prodam rešio sam da poklonim dobrim i pre svega vrednim ljudima koji neće dozvoliti da se ovaj odžak na kući ugasi", priča Milan za RINU.
Spreman je da pod svoj krov primi porodicu koja će iz njegove kuće školovati decu, a kasnije ih odatle udati i oženiti. Imanje je veliko i ima mnogo posla, a ko "zavrne rukave" može fino da zaradi i lepo da živi.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
Možda vas zanima:
Prvi restorani u Srbiji – Gde su se nekada jela najbolja jela?
Kako su izgledali prvi ugostiteljski objekti u Srbiji
DA POTROŠITE VIŠE: Znate li zašto konobari prvo iznose hleb
Konobari u restoranu prvo na sto iznose hleb, a gosti na obrok čekaju još neko vreme. Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, reč je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.
"Sve ovo sam stekao poštenim radom u Francuskoj i Nemčakoj, kao poslovođa i majsor keramičar. Rad i poštenje su osobine koje najviše cenim kod ljudi i zato nemam neke posebne uslove kome ću ovo sve da prepišem, već samo da to budu ljudi koji će mi pomagati u svim radovima. Da zajedno održimo domaćinsvo, a oni posle i sami da ga održavaju Da imanje i domaćinstvo ostanu živi, da ne propadaju i ne zarastu u korov", iskren je Milan.
Nada se da će ga sreća pogledati, a da će ga zaobići poročni i lenji ljudi. Jer, takvima ne želi da ostavi ono što je svojim znojem zarađivao u inostranstvu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Ovaj cvet može da izdrži i mraz, maltene mu ne treba održavanje, a kad ga jednom zasadite traje decenijama
Osim što cveta kad malo šta drugo u vrtu pokazuje boje, crni kukurek je izuzetno dugovečan i može da opstane na jednom mestu i po nekoliko decenija, anjegovi elegantni cvetovi unose dašak praznične magije
Sutra slavimo Svete mučenike Paramona i Filumena: Veruje se da ova molitva donosi spasenje
Srpska pravoslavna crkva sutra slavi i obeležava Svete mučenike Paramona i Filumena.
Da li je greh postiti samo 7 dana i pričestiti se: Otac Gojko Perović je izričit
Da li je greh postiti samo 7 dana i pričešćiti se? Objašnjavamo smisao posta, suštinu pričešća i stavove veroučitelja i sveštenstva
"OKOVAŠE GA U LANCE, NOGE ZABIŠE U KLADE JER JE BRANIO IKONE" Sutra slavimo ime Svetog Stefana Novog!
Ovaj dan poziva vernike da se podsete važnosti očuvanja vere i duhovnih vrednosti
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
Komentari(0)