ZLATIBORSKA ATRAKCIJA NA ZASLUŽENOM ODMORU Tokom oktobra radiće samo jednog dana tokom nedelje

15:00

Aktuelno 0

Najduža panoramska gondola na svetu koja se pokazala kao jedna od najvećih turističkih atrakcija izgrađenih u Srbiji.

Gold gondola
FOTO:RINA

Zlatibor je planina na kojoj turistička sezona traje punih 365 dana u godini. Mnoge atrakcije i lokaliteti privlače na stotine hiljada turista, ali ona najpopularnija, Zlatiborska gondola ide na zasluženi odmor pa svi turisti koji su čekirali datume za predah u nestvarnoj lepoti ove planine tokom oktobra moćiće da uživaju samo sa zemlje.

Gold gondola Shutterstock/Gold gondola
 

Usled radova na upravnoj zgradi Gold gondola će, od ponedeljka pa sve do kraja oktobra, raditi samo vikendom i to od devet do 16.30, polazak sa Zlatibora, a poslednja vožnja sa Tornika biće u 17.30 h, navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća - kazali su za RINU u ovom javnom preduzeću.

Vožnja Gold gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera, gde se nalazi i međustanica i svrstava se u jednu od najdužih gondola panoramskog tipa na svetu, duža je i od kineske gondole Tijanmen šun, jer je premavšila njenu trasu za čitavih 1,6 km.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

ZLATIBORSKA ATRAKCIJA NA ZASLUŽENOM ODMORU Tokom oktobra radiće samo jednog dana tokom nedelje Shutterstock/Gold gondola

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ona spada u turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra jedan je od kapitalnih investicionih projekata Opštine Čajetina, iz čijeg budžeta su opredeljena sva sredstva.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:
Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Komentari(0)

Loading