ZLATIBOR POKLONIO HILANDARU IMANJE Ovo je prvi put da ovaj manastir dobije svoj metoh na teritoriji ovog okruga (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Značajan iznos sredstava će biti namenjen za nabavku mehanizacije.

ZLATIBOR POKLONIO HILANDARU IMANJE Ovo je prvi put da ovaj manastir dobije svoj metoh na teritoriji ovog okruga (FOTO/VIDEO)
Printscreen/Čajetina

Opština Čajetina odlučila je da 70 hektara zemljišta na Zlatiboru prenese manastiru Hilandar u cilju realizacije naučno-obrazovnih kampova, koji bi potom prerasli u obrazovnu ustanovu u okviru srednjoškolskog obrazovanja, saopštila je ta opština.

Ideja je da se izgradi obrazovni objekat sa internatom za smeštaj učenika i terenima za sport i rekreaciju, kaže predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić. Inače, ovo je prvi put da manastir Hilandar dobije svoj metoh (imanje) na teritoriji Zlatiborskog okruga.

ZLATIBOR POKLONIO HILANDARU IMANJE Ovo je prvi put da ovaj manastir dobije svoj metoh na teritoriji ovog okruga (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Hilandar
 

Ovo je odluka koju su doneli odbornici čajetinske skupštine. Oni su usvojili budžet za 2022. godinu, pošto su sredstva u budžetu povećana.

- Veliki broj investicija sprovodimo zajedno sa finansijerima i investitorima, tako da će ukupan budžet opštine Čajetina biti preko pet milijardi dinara, što je najveći budžet po glavi stanovnika u čitavoj Srbiji.

Najveći deo budžetskih sredstava namenjen je za investicije, za izgradnju puteva i ulica, za izgradnju vodovoda Sušičko vrelo i rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora, za završetak radova na izgradnju rezervoara za vodu od 2.000 metara kubnih na samom Zlatiboru. Zatim za izgradnju javne rasvete, dečijih igrališta, parkovskih površina, pešačkih i biciklističkih staza.

Značajan iznos sredstava će biti namenjen za nabavku mehanizacije.

Kako da dođete od Beograda do Čajetine pogledajte na sledećoj mapi:

 

 

Izvor: infoera

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading