zlatibor

Zlatibor postaje balkanski Sent Moric: Grade se najsavremeniji hotelski kompleksi i širi se gondolska žičara ka Pribojksoj Banji, Mokroj Gori i vrhu Čigota

Turizam

11:00

28 februar, 2024

Kao jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji koja iz godine u godinu obara sve rekorde posećenosti, planina Zlatibor ne prestaje da ulaže i razvija svoju turističku ponudu. U narednih par godina u planu je realizacija velikih investicija koji će dodatno ga pozicionirati na svetskoj turističkoj mapi.

Zlatibor

One su posebne lepotice i jedine u Srbiji daju organsko mleko: Milan sa Zlatibora dve godine čekao sertifikat, nije bilo lako ali je računica više nego jasna i odlična (FOTO)

Aktuelno

11:00

27 februar, 2024

Poseban po mnogo čemu, Zlatibor se ističe i po tome što se na njegovim proplancima nalazi jedina mlekara koja proizvodi sertifikovan organski sir i kajmak u Srbiji. Ovi mlečni proizvodi prave se isključivo od mleka koji potiču od mlalih farmera i proizvodjača. Pa tako deset kravljih lepotica u štali Milana Marjanovića iz zlatiborskog sela Mušvete uživaju u posebnoj pažnji, a kako i ne bi kada one proizvode organsko mleko, i to sertifikovano.

Crkva brvnara Presvete Bogorodice

ZLATIBOR JE MNOGO VIŠE OD LOKALA U CENTRU Jedinstvena crkva nalazi se padinama najpoznatije srpske planine (FOTO)

Turizam

19:00

16 februar, 2024

Ova crkva brvnara pripada drvenim hramovima manje vrste širine 5,25 m, a dužine 9,5 m. Jedno je od najposećenijih loklaliteta na Zlatiboru, jer se nalazi ušuškana u debelom hladu borove šume i predstavlja idealno mesto za rekreaciju i odmor od gradske vreve. Međutim, ovde nije samo reč o kulturnom spomeniku već o živom duhovnom jezgru, u kom je očuvan i obnovljen liturgijski život.