U SUSRET DEČIJOJ NEDELJI Najduža gondola na svetu treba detetu da raste do neba (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

Sedmica koja je u toku posebna je po tome što se od ponedeljka do petka obeležava Dečija nedelja, koja je najveća nacionalna manifestacija koja za cilj ima zaštitu i promociju dečjih prava. Ove godine održava se pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“

U SUSRET DEČIJOJ NEDELJI Najduža gondola na svetu treba detetu da raste do neba (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Gold gondola

Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina. JP Gold gondola Zlatibor, kao društveno odgovorno preduzeće, aktivno se uključilo u obeležavanje Dečije nedelje .

“Odgovornost svih nas pre svega porodice, škole i države je da deci omogućimo kvalitetno odrastanje. Bezbrižnost , radost , ljubav i odgovornost nas odraslih su primarni u odrastanju dece. Gold gondola kao društveno odgovorno preduzeće , želi da doprinese tim vrednostima. Deca iz našeg okruženja, kao i sva deca koja dolaze na vožnju gondolom, su naši dragi gosti. Svo to uzbudjenje i osmesi nakon vožnje su naša radost - rekla je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”.

U SUSRET DEČIJOJ NEDELJI Najduža gondola na svetu treba detetu da raste do neba (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Gold gondola
 

U suret Dečijoj nedelji, đaci iz osnovnih škola “Dimitirje Tucović” Čajetina, “Sava Jovanović Sirogojno”, “Milivoje Borović” Mačkat sa izdvojenim odeljenjima i mališani iz PU “Radost” Čajetina imali su priliku da se, bez naknade, voze najdužom gondolom na svetu i da iz jedne nove perspektive bolje upoznaju svoj kraj.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Dečija nedelja je samo jedna od nedelja u okvuru koje su dečija prava potencirana. Mi se trudimo da tokom čitavog njihovog školovanja dečija prava budu zastupljena, da budu poštovana i da deca znaju svoja prava ali i svoje obaveze,“ izjavio je direktor OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ iz Sirogojna Zoran Mitrašinović.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading