U SUSRET DEČIJOJ NEDELJI Najduža gondola na svetu treba detetu da raste do neba (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Manifestacije 0

Sedmica koja je u toku posebna je po tome što se od ponedeljka do petka obeležava Dečija nedelja, koja je najveća nacionalna manifestacija koja za cilj ima zaštitu i promociju dečjih prava. Ove godine održava se pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“

U SUSRET DEČIJOJ NEDELJI Najduža gondola na svetu treba detetu da raste do neba (FOTO/VIDEO)
Shutterstock/Gold gondola

Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina. JP Gold gondola Zlatibor, kao društveno odgovorno preduzeće, aktivno se uključilo u obeležavanje Dečije nedelje .

“Odgovornost svih nas pre svega porodice, škole i države je da deci omogućimo kvalitetno odrastanje. Bezbrižnost , radost , ljubav i odgovornost nas odraslih su primarni u odrastanju dece. Gold gondola kao društveno odgovorno preduzeće , želi da doprinese tim vrednostima. Deca iz našeg okruženja, kao i sva deca koja dolaze na vožnju gondolom, su naši dragi gosti. Svo to uzbudjenje i osmesi nakon vožnje su naša radost - rekla je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”.

U SUSRET DEČIJOJ NEDELJI Najduža gondola na svetu treba detetu da raste do neba (FOTO/VIDEO) Shutterstock/Gold gondola
 

U suret Dečijoj nedelji, đaci iz osnovnih škola “Dimitirje Tucović” Čajetina, “Sava Jovanović Sirogojno”, “Milivoje Borović” Mačkat sa izdvojenim odeljenjima i mališani iz PU “Radost” Čajetina imali su priliku da se, bez naknade, voze najdužom gondolom na svetu i da iz jedne nove perspektive bolje upoznaju svoj kraj.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Dečija nedelja je samo jedna od nedelja u okvuru koje su dečija prava potencirana. Mi se trudimo da tokom čitavog njihovog školovanja dečija prava budu zastupljena, da budu poštovana i da deca znaju svoja prava ali i svoje obaveze,“ izjavio je direktor OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ iz Sirogojna Zoran Mitrašinović.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Nikola Tesla

Nikola Tesla 1900. prvi zamislio internet – i to bežični i multimedijalni

Manifestacije

12:00

10 jul, 2024

Srpskoj javnosti je nedovolјno poznato da je Nikola Tesla prvi na svetu zamislio internet i to predstavio još 1900. godine, u svom projektu bežičnog prenosa „Svetski sistem“. Upravo o tome govori multimedijalni projekat „Tesla prvi zamislio internet“, čiji je veb-sajt teslainternet.rs ovih dana pušten u rad, u čast Teslinog rođendana.

Komentari(0)

Loading