SNEG ĆE PONOVO OKOVATI SRBIJU Srpski meteorolog izneo dramatičnu prognozu za naredne dane!

J. K.

19:23

Aktuelno 0

Ovih dana Baba Marta nas je vratila u zimu, najviše snega palo je u planinskim predelima.

SNEG ĆE PONOVO OKOVATI SRBIJU  Srpski meteorolog izneo dramatičnu prognozu za naredne dane!
Shutterstock

 

Meteorolog Đorđe Đurić istakao da je pred nama sedmica nalik zimskim vremenskim uslovima. Ali, već sledeće sedmice biće prolećno vreme, sa temperaturama od 15 do 20 stepeni. U većem delu Srbije pao je sneg, a maksimalne temperature su koji stepen iznad 0°C. Slična situacija očekuje se i danas i narednih dana.

- Ovih dana Baba Marta nas je vratila u zimu. Najviše snega palo je u planinskim predelima, a u nižim predelima 5 do 15 cm snežnog pokrivača formiralo se uglavnom u centralnim in zapadnim predelima Srbije i ponegde na istoku. U ostalim predelima Srbije i u Beogradu i gde se formirao manji snežni pokrivač, vrlo brzo se i topio. Slična situacija očekuje se i danas i narednih dana - napisao je Đurić na svom Fejsbuk profilu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prognoza za naredne dane

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno i veoma hladno, ponegde sa susnežicom i snegom, sredinom dana u nižim predelima ponegde i sa kišom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od -1 do 1°C, u Beogradu 0°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C, u Beogradu do 4°C.

- Narednih dana nad severozapadnom i centralnom Evropom nalaziće se veoma snažan anticiklon, a sa jugozapada se preko ovog područja na visini očekuje uticaj snažnog termičkog grebena, pa se narednih dana u ovim predelima Evrope očekuje veoma stabilno i suvo vreme. Istovremeno, iznad oblasti Crnog i Egejskog mora očekuje se uticaj visinskog ciklona. Srbija će se nalaziti između ova dva sistema i u sistemu severnog i severoistočnog strujanja, pa će sa severoistoka sve vreme pristizati veoma hladna vazdušna masa. Ipak, jezgro ovog veoma hladnog vazduha sa snegom premeštaće se nešto istočnije od Srbije na svom putu ka jugu i ka oblasti Egejskog mora - naveo je meteorolog i dodao:

"Na severu Srbije u utorak ujutro i pre podne vedro, sredinom dana i posle podne umereno oblačno. U ostalim predelima Srbije tokom celog dana biće promenljivo oblačno, u južnim i zapadnim predelima sa susnežicom i snegom. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar, a u Vojvodini jak severoistočni. Minimalna jutarnja temperatura od -4 do 0°C, u Beogradu -1°C, maksimalna dnevna od 1°C na jugu do 6°C na severu Srbije, u Beogradu do 5°C".

Vreme za kraj nedelje

U sredu i u četvrtak u Srbiji promenljivo oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom, a padavine će biti uglavnom lokalnog i pljuskovitog karaketara.

- Ponegde se očekuju i pljuskovi krupe. U četvrtak tokom dana sa severa razvedravanje. Maksimalna temperatura biće od 2°C na jugu Srbije do 8°C na severu Vojvodine, u Beogradu oko 5°C. U petak i tokom vikenda nad Srbijom će se nalaziti veoma snažan anticiklon, uz prisustvo i njegovog centra, a vreme će biti veoma stabilno i suvo. Ujutro se očekuju umeren do jak mraz, a tokom dana i dalje ostaje prohladno. Jutarnja temperatura biće od -9 do -3°C, lokalno i ispod -10°C, a maksimalna dnevna u većini predela oko 5°C. Već od nedelje sledi skretanje vetra na jugoistočni i počeće priliv toplije vazdušne mase - naveo je Đurić.

Sredina marta

Od sledećeg ponedeljka očekuje se osetno toplije i sunčano vreme, a i prema temperaturama vreme će biti nalik prolećnom.

- Biće relativno toplo, jer će se sa jugozapada i sa Mediterana po višim slojevima atmosfere prostirati termički greben. Ujedno, u prizemlju se i dalje očekuje uticaj anticiklona, pa će vreme biti stabilno, suvo i sunčano, ali uz južna i jugozapdna strujanja. Maksimalna temperatura već oko 14-15 og marta biće oko 15°C, a oko 17-18 og marta i do 20°C. Ipka, jutra će biti hladna, uz pojavu mraza - kaže Đurić.

Nebojša Đurić

Njegova medalja sija kao zlato, a pasoš spreman za Olimpijske igre: Paraatletičar Nebojša Djurić zasluženo na putu za Pariz

Aktuelno

18:00

19 jul, 2024

Povodom osvajanja srebrne medalje na Svetskom paraatletskom prvenstvu u Japanu i plasmana na Paraolimpijske igre u Parizu u kabinetu gradonačelnice Užica, priređen je prijem za paraatletičara Nebojšu Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića. Uz čestitke na osvajanju medalje i sjajnom rezultatu, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je Đuriću novo odličje u Parizu i poručila da će sportisti kao i do sada imati punu podršku grada.

Komentari(0)

Loading