Zimska rezidba voća u čačanskom kraju u punom jeku: Evo koje su smernice za pravilno orezivanje
Redovna i pravilna rezidba voća ključ je za dobar prinos, kvalitetne plodove, kao i za dugovečna i zdrava stabla. Rezidba voća ovih dana je u čačanskom kraju u punom jeku, jedna od važnijih smernica je da se orezivanje prilagodi svakoj voćnoj vrsti, sorti i podlozi, rekao je dr Darko Jevremović, direktor Instituta za voćarstvo.

- Razmak sadnje, uzgojni oblik, treba prilagoditi intenzitet rezidbe koji treba da odgovara datoj sorti u zasadu. Inače, voće se može rezati po bilo kojoj temeperaturi, temperatura od -3 stepena je apsolutno idealna po rezačima za rezidbu. Reže se i na znatno nižim temperaturama, to nikako ne smeta voću, tako da je upravo ovo vreme idealno - rekao je Jevremović.

On je objasnio ukoliko padne sneg, neće biti nikakvih problema, voće će kalucirati na početku vegetacije.
- Upravo voćari vole ovako hladno vreme, zato što je idealno za rezidbu, vrlo brzo urade posao, tako da je i ove godine rezidba krenula nešto ranije, čak i krajem novembra početkom decembra. Mnogo posla je pred voćarima, tako da je decembar mesec već neko vreme kada rezidba kreće. Savet voćarima je da je trenutno vreme pogodno za rezidbu, takođe u januaru je važno da urade i đubrenje osnovnim đubrivima na osnovu analize koja je prethodno urađena. To su dve osonovne mere koje se sprovode u ovom periodu, takođe, savet za mlade zasade da voćke koje su tek posađene da se zaštite protivgradnim mrežama, a stablo mrežicama kao zaštita od divljači”, zaključio je Jevremović.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.

Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Možda vas zanima:

Idu "kao alva": Velika potražnja za sadnicama šljive u čačanskom Institutu za voćarstvo, skoro sve rasprodato u rekordnom roku
Sa prvim sunčanim danima završava se i pauza kod vrednih poljoprivrednika, a pripremni radovi u voćnjacima i na njivima već su počeli. Velika potražnja je i za sadnim materijalom, tako da je u čačanskom institutu za voćarstvo skoro sve rasprodato.

Minus im ne može ništa: U čačanskim voćnjacima u jeku rezidba voća, od toga zavisi čitav rod ove godine
Uprkos niskim temperaturama u voćnjacima širom Zapadne Srbije u toku je zimska rezidba voća. U voćnjaku Instituta za voćarstvo u Čačku koji se nalazi u Trepči rezdibu rade i žene i muškarci. Posao, kako kažu, nije zahtevan a i solidno je plaćen. Upravo od kvalitene rezidbe zavisi rod za čitavu godinu.
Inače, podsećanja radi, kako kažu voćari rezidba će trajati do perioda cvetanja, to je negde period kraj marta, početak aprila.

Draginja uzgaja posebnu vrstu koza na imanju! Otvorila i mlekaru: Na siru zaradi 1.200 dinara, a kvalitet prvoklasan
U srcu Pavlovaca, malog sela u blizini Rume, nalazi se poljoprivredno gazdinstvo Benežan, primer posvećenosti i strasti prema tradicionalnoj proizvodnji. Ovo gazdinstvo se već godinama bavi kozarstvom, a zahvaljujući trudu i ljubavi prema životinjama, postalo je poznato u celom regionu.

Obeležavamo prenos moštiju Svetog Ignjatija Bogonosca: Veruje se da danas žene ne treba da rade ovo!
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Prenosu moštiju Svetog Ignjatija Bogonosca.

Izabrano je najbolje srpsko jelo: Ceo svet sada zna za ovo pecivo iz jugozapadne Srbije, a evo kako se pravi
Za najbolje srpsko jelo i pecivo na svetu izabrane su pazarske mantije. Evo kako se prave.

Posadite sada ovih 13 biljaka i na proleće ćete imati baštu na kojoj će vam svi pozavideti: Tajna je u ovome
Semenje izložite svetlosti, redovno zalivajte i grejte prostorije u kojima stoje saksije, pa sa prvim toplim danima aprila, sadnice iznesite napolje da se naviknu na promenu temperature, a zatim ih presadite u zemlju

Danas je Prepodobni Jefrem Sirin: Veliki zaštitnik ovih ljudi, a veruje se da molitva njemu vraća na pravi put
Jefrem Sirin rođen je u Siriji u porodici siromašnih roditelja za vreme cara Konstantina Velikog.
Komentari(0)