ZABELELO U SRBIJI Ovde je jutros osvanulo ukrašeno zimskim pejzažom čemu su se posebno obradovali najmlađi
Baš na praznik je sneg prekrio padine Kopaonika i Golije, ukrasivši ih zimskim pejzažom i donevši radost najmlađima.
Nakon Miholjskog leta na srpskim planinama došlo je do preokreta, pa su prve snežne pahulje već obelele na Kopaoniku i na Goliji.
- Tokom jutra počeo je da provejava sneg, po malo se zadržao na livadama i drveću. Mi smo ovde navikli na novembarske snegove još i pre Mitrivdana. Mi smo drva spremili, kao i svake godine, kao i zalihe osnovnih životnih namirnica, jer iz ovih naših sela ne možete svaki dan do prodavnice kao što je to slučaj u gradu, kažu za RINU meštani golijskih sela.
Upravo na Goliji, na Odvraćenici nalazi se najrizičnija deonica tokom zimskih meseci u Srbiji.
Iz nadležnog preduzeća za održavanje puteva kažu da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu.
Sneg na najvišim tačkama Golije pao je čak i polovinom septembra ove godine.
KORISTIMO LI SVE VREME RENDE POGREŠNO? Ovaj trik em skraćuje vreme rendanja, em nema više nereda u kuhinji
Zapravo vrlo jednostavan trik koji nam nije pao na pamet do sada...
Ako veš sušite u kući, obavezno nabavite ovu biljku: Stručnjaci tvrde da nepogrešivo uklanja buđ i prašinu iz doma
Naučnici iz NASE podelili su listu biljaka za koje se veruje da teraju prašinu iz kuće i da uklanjaju toksine iz doma
Evo kako da spojite praznike u 2025. godini: Uz jednu caku možete uživati čak 9 dana bez uzimanja godišnjeg!
Planiranje slobodnih dana uzimajući u obzir praznike omogućava građanima Srbije da uživaju u dužim odmorima i dodatno se posvete porodici
Danas čim ustanete jedno za zdravlje morate da uradite! Veruje se da svetac pomaže svim vernicima samo ako...
Bio je pravoslavni svetitelj, prvi episkop Neokerasije Pontijske
OVO JELO JE HIT U DANIMA POSTA Na posnoj trpezi neizostavno jelo je dimljena riba, a Jovan iz Čačka otkriva šta mora da se ispoštuje da bi bila pravi delikates
S obzirom na to da je počeo Božićni post, svi znamo da je pravi hit na posnoj slavskoj trpezi dimljeni šaran, pa smo u Čačku pronašli porodicu Tasić u čijoj se sušari, umesto pršute, rebaraca i slanine suši šaran i još po neke vrste ribe. Jovan Tasić iz Čačka, iako veoma mlad, on je pravi majstor za dimljenje šarana i ostalih vrsta riba, i reklo bi se da zna odličnu recepturu za dimljenje ribe.
Komentari(0)