SNEŽNA KATASTROFA UOČI NIKOLJDANA Vetar pravi smetove visine nekoliko metara, neprohodni i potpuno zavejani putevi do sedam sela (FOTO)

Jelena Vamović

15:25

Aktuelno 0

Normalizacija teške situacije na teritoriji opštine Nova Varoš kratko je trajala.

SNEŽNA KATASTROFA UOČI NIKOLJDANA Vetar pravi smetove visine nekoliko metara, neprohodni i potpuno zavejani putevi do sedam sela (FOTO)
rina.rs

 

Jak vetar i nove snežne padavine donele su nove probleme meštanima planinskih sela, a veliki broj lokalnih puteva ponovo je potpuno neprohodno a zbog kvara na elektro-mreži opet je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

„Većina puteva u mesnim zajednicama Bela Reka, Jasenovo, Kućani, Božetići, Trudovo, Draglica i Akmačići su posle sinoćnih padavina pod snežnom blokadom. Usled jakog vetra formirani su smetovi visine i do tri metra. Sve raspoložive mašine su na terenu, neprohodni putevi se moraju probiti u toku dana. Sutra je velika slava, Sveti Nikola, mnogo ljudi slavi, čak su se i meštani uključili sa svojim mašinama kako bi sneg što pre bio pročišćen“, izjavio je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zavejan put preko Golije ka Novom Pazaru, na Odvraćenici metarski snegovi

Možda vas zanima:

Jak vetar i nove padavine napravili su nove probleme i na teritoriji opštine Ivanjica. Put preko Golije ka Novom Pazaru, deonica Preko Brdo – Odvraćenica neprohodna je za saobrćaj već danima. Ovde najveći problem pravi jak vetar, a zbog velikih nanosa formirani su snežni tuneli.

 

„Nemoćni smo pred ovolikim snegom, čistač prođe a nakon samo nekoliko minuta ponovo se formiraju ogromni snežni nanosi. Najveći problem putarima na ovoj deonici pravi jak vetar, ali i nove padavine. Ovaj pravac neprohodan je za saobraćaj i zato apelujemo na vozače da ne kreću na put. Imali smo situacije da pojedini ljubitelji „of roud“ vožnje krenu da testiraju deonicu i dođe do zaglavljivanja, jedva budu spaseni“, kažu u JP „Putevi Ivanjica“.

Nove padavine zabeležene su i na Zlatiboru, za sada nema većih problema i zastoja u saobrćaju, ali se apeluje na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu.

Na teritorji opštine Lučani svi putevi su za sada prohodni, a snabdevanje strujom i vodom je uredno. Registrovana su samo manja iskakanja iz elektro-mreže, ali će sve vrlo brzo biti sanirano, potvrdio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

 • 1639827189ivanjica-odvracenica-sneg-snezni-nanosi-video
 •  

  (Izvor: RINA)

  zlatibor

  Mladi iz ove opštine ne odlaze u Beograd, Beograđani dolaze kod njih: Otvoren Centar za mlade na Zlatiboru – mesto gde će razvijati svoja znanja, veštine i talente

  Aktuelno

  10:00

  8 jul, 2024

  Opština Čajetina važi za jednu od onih u unutrašnjosti Srbije iz koje mladi ređe odlaze, nego što je to slučaj možda u nekim drugim krajevima Srbije. Blizina Zlatibora i mogućnost pronalaska posla samo su neki od razloga. Kako bi imali sve potrebne sadržaje kao i njihovi vršnjaci u većim gradovima na Zlatiboru je svečano otvoren Centar za mlade u prisustvu ministra turizma i omladine Huseina Memića, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, kao i koordinatorke Kancelarije za mlade Čajetina Dejane Stevanović.

  Komentari(0)

  Loading