U MARTU PALO POLA METRA NOVOG SNEGA Zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko Zlatibora, put na Goliji potpuno neprohodan a u Novoj Varoši i dalje na snazi vanredna situacija

J. K.

13:25

Aktuelno 0

Sneg koji je satima padao na teritoriji zapadne Srbije otežava saobraćaj na glavnim magistralnim putevima.

U MARTU PALO POLA METRA NOVOG SNEGA Zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko Zlatibora, put na Goliji potpuno neprohodan a u Novoj Varoši i dalje na snazi vanredna situacija
Foto: Rina

 

Prethodnih dana je u pojedinim planinskim područjima palo i do pola metra novog snega. Na teritoriji Zlatiborskog okruga na snazi je zabrana saobrćaja za teretna vozila preko Zlatibora i Tare.

"Saobraćaj se odvija usporeno, ekipe su na terenu i uklanjaju sneg sa putnih pravaca, očekuje se da do popodnevnih sati bude ukinuta zabrana saobraćaja za teretnjake. Apeljumo na sve vozače da ukoliko se nađu iza čistača na putu da ga ne pretiču, jer to može usloviti potpunom kolapsu u saobraćaju na planinskim prevojima", kaže  Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Usled obilnih snežnih padavina put preko Golije od Ivanjice ka Novom Pazaru ponovo je u potpunom prekidu. Snežni nanosi ispod Jnakovog kamena dostižu visinu od nekoliko metara.
 

"I pored svih napora putara usled jakog vetra i snega put Preko Brdo - Odvraćenica je neprohodan za saobrćaj. Tek po prestanku padavina putari sa mehanizacijom će moći izaći na teren i krenuti sa raščićavanjem. Ostali putni pravci na teritoriji Ivanjice su prohodni", kaže Vitomir Arsović.

Vanredna situacija i dalje na snazi u Novoj Varoši

Na teritoriji opštine Nova Varoš putevi do pojedinih sela su potpuno zavejani, stoga je u četiri mesne zajednice i dalje na snazi vanredna situacija.

"Tokom prethodnih dana napadalo je oko preko 30 centimetara novog snega, ali najveći problem putarima pravi jak vetar koji je fromirao visoke smetove i presekao putne pravce u dužini od 100, a negde i do 500 metara. Svi ti snežni nanosi ne mogu da se osposobe i učine porhodnim na tim našim lokalnim putevima bez neke teške građevinske mehanizacije", izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Komentari(0)

Loading