SNEŽNI NANOSI I DALJE BLOKIRAJU SRPSKU PLANINU Putari u svakodnevnoj borbi sa nametima visokim nekoliko metara, deonica Preko Brdo - Odvraćenica jedva prohodna (FOTO)

J. K.

15:00

Aktuelno 0

Iako je snega u većini krajeva Srbije ostalo samo u tragovima, putari iz Ivanjice i dalje imaju pune ruke posla.

SNEŽNI NANOSI I DALJE BLOKIRAJU SRPSKU PLANINU Putari u svakodnevnoj borbi sa nametima visokim nekoliko metara, deonica Preko Brdo - Odvraćenica jedva prohodna (FOTO)
Foto: Rina

 Deonica preko Golije, put Preko Brdo - Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački i zahteva konstantni nadzor i pripravnost. Čišćenje puta obavlja se skoro svakodnevno, jer jak vetar za samo nekoliko minuta potpuno zaveje ovaj putni pravac.

"Deonica je trenutno prohodna za saobraćaj, vetar je slab i ne pravi velike snežne nanose. Održavamo put pročišćenim, ali ovde se situacija menja iz sata u sat. Mehanizacija i nadlžene ekipe su sve vreme u pripravnosti i reaguju čim se za to ukaže potreba. Na vozače se i dalje apeluje da bez preke potrebe ne kreću na put ovom saobraćajnicom", izjavio je Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Put Preko Brdo - Odvraćenica jedan je od retkih u Srbiji koji zbog vremenskih uslova i specifičnog terena dosta dugo ostaje neprohodan, u odnosu na ostale deonice. Često se nalazi na mapi ljubitelja "of roud" vožnje, ali i nesavesnih vozača pa se svake godine obavi jedna ili više akcija spasavanja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Ono što stalno ponavljamo jeste da je deonica izuzetno nepredvidljiva, da ukoliko krenete i put je prohodan, vetar veoma brzo napravi kolaps i ostajete zavejani. Događalo se čak da i meštani koji žive na ovom području ne mogu da se iščupaju iz smetova, pa su ih spasavali. Ove godine nismo imali nijedan takav slučaj, izgleda da su apeli urodili plodom", kaže Arsović.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading